prababička a babička, milujú aj moje deti
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetku zeleninu dáme spolu variť do cca 2 l vody, ked je mäkká urobíme zápražku- do rozpáleného oleja dáme červenú papriku, múku, zalejeme trochou vody, zápražku vlejeme cez sitko do polievky, osolíme, môžeme pridať petržlenovú vnatku, ked polievka znovu vrie zavaríme krupicové knedličky.
- 2
Krupicu, vajce z trochou vody vymiešame na tuhšie cestíčko, malou lyžičkou naberáme halušky- tak pol lyžičky cesta - jednoducho lyžicu z cestom ponoríme do pomaly vriacej polievky, haluška pekne odpadne z lyžice. polievku z haluškami necháme ešte chvílu vrieť, kým halušky vyplávajú hore.
- 3
Vypneme a papkáme - je vhodná aj pre malé deti a dá sa pripraviť celoročne, najlepšia je na jar z mladej zeleninky, môžeme ochutiť vitanovým polievkovým korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu