Jarná zeleninová polievočka

tamarys - bez fotkytamarys, 10. októbra 2009

prababička a babička, milujú aj moje deti

9
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4  ks
2 ks
1 ks
1/2 kg
2 ČL
4 PL
15 dkg
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu dáme spolu variť do cca 2 l vody, ked je mäkká urobíme zápražku- do rozpáleného oleja dáme červenú papriku, múku, zalejeme trochou vody, zápražku vlejeme cez sitko do polievky, osolíme, môžeme pridať petržlenovú vnatku, ked polievka znovu vrie zavaríme krupicové knedličky.

  2. 2

    Krupicu, vajce z trochou vody vymiešame na tuhšie cestíčko, malou lyžičkou naberáme halušky- tak pol lyžičky cesta - jednoducho lyžicu z cestom ponoríme do pomaly vriacej polievky, haluška pekne odpadne z lyžice. polievku z haluškami necháme ešte chvílu vrieť, kým halušky vyplávajú hore.

  3. 3

    Vypneme a papkáme - je vhodná aj pre malé deti a dá sa pripraviť celoročne, najlepšia je na jar z mladej zeleninky, môžeme ochutiť vitanovým polievkovým korením.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
nech už je tá mladá zeleninka, to je úplne iná chuť :)