Grilované krídelká s medovou marinádou
mesačník Varecha, 3. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Tieto kuracie krídelká z grilu sú jednoduché a predsa chutia výborne.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie krídla umyjeme, očistíme a osušíme. Ak ich narežeme v kĺboch, budú sa rovnomernejšie piecť a lepšie nasiaknu omáčkou. Osolíme ich, okoreníme a jemne pokvapkáme olejom. Premiešame a necháme 15 minút odležať.
- 2
Na grilovaciu omáčku zmiešame zvyšný olej, čili pastu, med a sójovú omáčku.
- 3
Pod grilom rozpálime nižšiu vrstvu uhlia. Odležané krídla rozložíme na gril a pečieme asi 20 minút, pričom ich priebežne otáčame. Potom krídla zo všetkých strán potrieme grilovacou omáčkou a grilujeme ich ďalších 10 minút, kým nebude povrch zlatistý. Počas toho ich potierame a otáčame.
- 4
Hotové krídelká servírujeme s na grile dochrumkava opečeným chlebom a so zeleninovými čipsami.
Tiež krídelká:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu