Grilované krídelká
Grilované krídelká

Grilované krídelká s medovou marinádou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 3. augusta 2025
Grilované krídelká s medovou marinádou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tieto kuracie krídelká z grilu sú jednoduché a predsa chutia výborne.

6
porcií
10 (+ odležanie) minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 kg
3 PL (alebo repkový)
1 PL (sriracha alebo harissa)
3 PL
1 PL



Postup

  1. 1

    Kuracie krídla umyjeme, očistíme a osušíme. Ak ich narežeme v kĺboch, budú sa rovnomernejšie piecť a lepšie nasiaknu omáčkou. Osolíme ich, okoreníme a jemne pokvapkáme olejom. Premiešame a necháme 15 minút odležať.

  2. 2

    Na grilovaciu omáčku zmiešame zvyšný olej, čili pastu, med a sójovú omáčku.

  3. 3

    Pod grilom rozpálime nižšiu vrstvu uhlia. Odležané krídla rozložíme na gril a pečieme asi 20 minút, pričom ich priebežne otáčame. Potom krídla zo všetkých strán potrieme grilovacou omáčkou a grilujeme ich ďalších 10 minút, kým nebude povrch zlatistý. Počas toho ich potierame a otáčame.

  4. 4

    Hotové krídelká servírujeme s na grile dochrumkava opečeným chlebom a so zeleninovými čipsami.

Diskusia k receptu