Maková bublanina so slivkami fotorecept
Jednoduchý a rýchly fajnový koláč pre milovníkov maku a sliviek. Odmerkou bol 250 ml hrnček a piekla som na hlbokom plechu 25x35 cm.
na 175 °C
Suroviny
Cesto makové: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1/3 KL |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 ks (veľkosť M) |
|
Okrem toho: | |
čerstvé |
|
1 PL (citrónový puding) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: V nádobe vareškou vymiešam najprv suché suroviny a následne pridám tekuté suroviny. Vyšľahám ručným mixérom spolu na jednoliate makové cesto.
- 2
Vylejem ho na vymastený a posypaný hlboký plech rozmerov 25 x 35 cm. Nakrájané slivky bez kôstky som predtým poprášila citrónovým Kisielom (poľský výrobok, viď predošlý jablkový koláč). Rozkladám ich rovnomerne po celom povrchu cesta. Množstvo a veľkosť je na vás.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre cca 25 minút pri teplote 175 stupňov. Skontrolujem špajľou. Každý sa riadi podľa svojej rúry.
- 4
Vychladnutú bublaninu nakrájam a posypem striedmo práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem.
Tiež maková bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Za odporúčanie receptu ďakujem. 🌞