Knedličky s kyslou kapustou

Eva Malková
šéfkuchárka hotela Štefánik v Myjave, 9. októbra 2009
Knedličky s kyslou kapustou
Foto: Hotel Štefánik Myjava
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
1 ks
200 g
30 g
150 g
50 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor a opražíme. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zmäknuté maslo, osolíme a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Z cesta vytvarujeme malé knedličky s priemerom 2,5 až 3 cm. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme.

  3. 3

    Uvarené knedličky podávame s opraženou slaninou a cibuľou a dusenou kyslou kapustou.

Diskusia k receptu

pubik
dobré a zdravé slovenské jedlo, určite vyskúšam
nielaik
Pri príprave takejto kapusty (kyslej i čerstvej) cukor skaramelizujem.
Kapustu pridám až potom.
marci
Vyzera to lakavo...az na to,ze na strednom vychode nemame slaninku...ale nejako si pomozeme a to hned zajtra
zhthn
pridávam do kk vyzerá to výborne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia