Knedličky s kyslou kapustou
Eva Malková
šéfkuchárka hotela Štefánik v Myjave, 9. októbra 2009
šéfkuchárka hotela Štefánik v Myjave, 9. októbra 2009
Foto: Hotel Štefánik Myjava
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor a opražíme. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zmäknuté maslo, osolíme a vypracujeme cesto.
- 2
Z cesta vytvarujeme malé knedličky s priemerom 2,5 až 3 cm. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme.
- 3
Uvarené knedličky podávame s opraženou slaninou a cibuľou a dusenou kyslou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kapustu pridám až potom.