Fettuccine bolognese fotorecept
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Bolonská omáčka: | |
| 250 g mleté |
|
| 250 g mleté |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 10 g |
|
| 100 g |
|
| 1 dcl |
|
| 7 dcl |
|
| 12 g |
|
| 1 g |
|
| 0,5 g |
|
| 0,5 g |
|
| 30 g |
|
| 0,5 dl |
|
| 100 g strúhaný |
|
| Cestoviny: | |
| 285 g |
|
| 3 ks |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
Postup
-
1
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
-
2
Pridáme mleté mäsá, soľ, korenie, cesnak a necháme mäso zatiahnuť. Potom pridáme pretlak a víno, pár minút opekáme.
-
3
Pridáme zeleninový vývar a varíme 1,5 hodiny.
-
4
Pred koncom varenie ešte pridáme oregano a bazalku.
- 5
Na cestoviny zmiešame suroviny v popise. Na stroji vytvoríme najprv pláty cesta.
- 6
A z nich následne fettuccine, prípadne špagety. Varíme ich podľa hrúbky 3 až 5 minút.
- 7
Na tanieri posypeme nastrúhaným parmezánom.
- 5









Všetko doma robené. Určite sa rodina potešila.