Langoše

netro - bez fotkynetro, 13. októbra 2009
Langoše
Foto: netro

Toto je recept na NIE zemiakové langoše.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1/2 PL
100 ml
200 ml
21 g




Postup

  1. 1

    Na cesto budeme potrebovať hladkú múku, vajce, soľ, kyslú smotanu, mlieko a kvasnice. Všetko spolu zmiešajte. Ak máte možnosť, pomôžte si domácou pekáreňou, tzv. "chlebovačom", a nemusíte sa trápiť ručne. Cesto dajte následne do mikroténového sáčku do chladničny na 24 hodín.

  2. 2

    Cesto rozdeľte na menšie časti, ktoré natenko pováľkajte a krátko fritujte z oboch strán. Táto dávka výjde asi na 10 langošov. Popri tom si podľa chuti pretlačte cesnak a zmiešajte s olivovým olejom.


  3. 3

    Hotové langoše potrite cesnakovou zmesou, prípadne doplňte kečupom a nastrúhaným syrom. Mmmmmm m!

Diskusia k receptu

borovicka
Je to super recept, tiež podľa neho robím langoše a sú výborné.
hamrik
práve ich idem robiť, dúfam že budú chutné.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
veľmi dobre vyzerá. Veríte, že aj v toto novoročné ráno by som si dala?
Inak ŠNR ( šecko naj v novom roku 2011)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia