Foto: netro
Toto je recept na NIE zemiakové langoše.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na cesto budeme potrebovať hladkú múku, vajce, soľ, kyslú smotanu, mlieko a kvasnice. Všetko spolu zmiešajte. Ak máte možnosť, pomôžte si domácou pekáreňou, tzv. "chlebovačom", a nemusíte sa trápiť ručne. Cesto dajte následne do mikroténového sáčku do chladničny na 24 hodín.
- 2
Cesto rozdeľte na menšie časti, ktoré natenko pováľkajte a krátko fritujte z oboch strán. Táto dávka výjde asi na 10 langošov. Popri tom si podľa chuti pretlačte cesnak a zmiešajte s olivovým olejom.
- 3
Hotové langoše potrite cesnakovou zmesou, prípadne doplňte kečupom a nastrúhaným syrom. Mmmmmm m!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak ŠNR ( šecko naj v novom roku 2011)