Foto: Hotel Štefánik Myjava
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske si pripravíme mleté mäso, do ktorého dáme nadrobno nakrájané údené mäso. Osolíme, pridáme sladkú a štipľavú papriku, primiešame šálku surovej ryže, ktorú sme vyprali v horúcej vode, celé vajce a všetko premiešame. Do hrnca na 1 PL masti a kúsok usmaženej slaniny pridáme cibuľu a speníme ju. Z mletého mäsa vytvoríme malé gule a obalíme ich kapustou.
- 2
Guľami pokryjeme dno hrnca a dusíme asi hodinu, až kým ryža zmäkne. Podlievame precedenou šťavou z kapusty, vývarom či teplou vodou. Desať minút pred dovarením zalejeme smotanou.
- 3
Hotové jedlo môžeme zahustiť zápražkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu