Pudingový koláč
Pudingový koláč

Pudingový tart s ovocím

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 3. augusta 2025
Pudingový tart s ovocím
Foto: Jana Štrbková

Na domáce oslavy je ako stvorený tento pudingový tart s ovocím, ktoré vám práve rastie v záhradke.

2 tarty
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
2x25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
500 g
250 g
1 ks
1/2 ČL
Krém:
0,5 l
50 g
4 ks
50 g
50 g
Navrch:
1 bal.



Postup

  1. 1

    Studené maslo nakrájame na kúsky a spolu s práškovým cukrom miešame robotom s lopatkovým nadstavcom na nízkych otáčkach asi 7 minút.

  2. 2

    Primiešame žĺtok. Múku zmiešame s práškom do pečiva, prisypeme k maslovej hmote a vymiešame dohladka.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a preložíme do 2 foriem na tart s priemerom 18 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 25 minút.

  4. 4

    Krém: Dve tretiny mlieka necháme zovrieť spolu s cukrom vo vodnom kúpeli. Vo zvyšnej tretine mlieka rozmiešame žĺtky a pudingový prášok. Vlejeme do horúceho sladkého mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty na miernom ohni na hustý puding. Do horúceho pudingu primiešame maslo.

  5. 5

    Uvarený krém nalejeme na upečené korpusy a necháme vychladnúť.

  6. 6

    Potom ozdobíme ovocím a zalejeme čírou tortovou želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Necháme vychladiť v chladničke a podávame nakrájané na porcie.

Diskusia k receptu