Skladané /Francúzske/zemiaky

sisqo26 - fotkasisqo26, 22. októbra 2009
Skladané /Francúzske/zemiaky
Foto: sisqo26

mňam mňam mňam

6-8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1500 g
300 g
7 ks
1 ks
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Všupke uvarene zemiaky si ochladime, a ošupene do čista, nakrajame na kolieska, komu sa nechce može pretlačit cez koliesko na šalat. Pekač v ktorom to budeme piect si vymastime olejom a vysypeme struhankou. Nakrajane zemiaky rovnomerne rozložime v pekači, na ne dame na tvrdo uvarene vajička, jemne nasekanu cibulku, nakrajane parky na kolieska a struhany syr. Znovu dame vrstvu nakrajanych uvarenych zemiakov.Ked sme spotrebovali všetky zemiačiky, osolime a okorenime to cele.

  2. 2

    V miske si rozmiešame kyslu smotanu s vajičkami, ochutime štipkou soli,a rovnomerne tym zalejeme naskladane zemiačiky. Vrch este posypeme struhanym syrom a dame do rury na 30 minut zapiect.

  3. 3

    Podavame s kyslou uhorkou... dobru chut

Diskusia k receptu

jarco
Milujem francúzske zemiaky. Žiaľ, je to jedno z jedál, ktoré sa mi nikdy nepodarilo tak aby som bol sám so sebou spokojný. Aspoň mám nejakú útechu v závodných jedálňach a podobných vývarovniach, kde mi zvyčajne nič nechutí, ale francúzske zemiaky a šunkaflek tam s chuťou zjem :-)
vegetarianka
Ja nerada šúpem zemiaky uvarené v šupke, niekedy nie sú rovnako veľké a neuvaria sa rovnako, a preto zemiaky radšej ošúpem, nakrájam na kolieska a uvarím v pare. Chuťovo sú na neroznanie. A namiesto párkov si dám radšej brokolicu. A potom ich tiež milujem :-)
bibsa
Výborný recept :-) Treba ich pred pečením aj prikryť alobalom?
marijanka712
ja to zvyknem robiť tak isto len smotanou ešte nepolievam len tak trocha nakrájam na vrch maslo velmi málo" postraším" dám zapiecť-zosobášiť- cca na 15 min. potom vyberiem a zalejem smotanou v ktorej som rozmiešala 2 surové vajíčka, feferonku , vegetu, zalejem až tak posypem strúhaným syrom a dám ešte na 10 min zapiecť tak, aby tie vajíčka , ktoré sú v smotane boli také želatinové nie suché u nás to takto máme radi .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia