Jablkový úsmev :-)

usacek - fotkausacek, 22. októbra 2009 11:20
Ďalšie recepty »

Koláč raz upiekla moja bývalá kolegyňa a je fakt úžasný! Odvtedy je pravidelne na programe :-)

30 min
príprava
35 - 40 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Nechame rozpustit palmarin. Idealne nie na ohni, aby sa totalne nerozpustil, lepsie sa robi cesto, ked je len zmaknuty. Ale nie je problem, mozete ho aj rozpustit uplne do tekuta.

  2. 2

    Pripravime si 3 salky hladkej muky, 1 salku praskoveho cukru , 1 vajicko, 1 zltok, roztopeny palmarin, smotanu, 2 vanilkove cukre (inak "salka" znamena klasicka 2,5dcl) Z tychto surovin vymiesime cesto.

  3. 3

    Spracovane cesto zabalime do folie a odlozime do chladnicky na cca. 20 minut. Zatial si pripravime jablka.

  4. 4

    Jablka olupeme, vyberieme jadrovnik a porezeme na osminky.

  5. 5

    Cesto vyberieme z chladnicky, rozdelime na dve polovice. Jednu vratime zabalenu naspat do chladnicky.

  6. 6

    Polovicu cesta rozvalkame na doske a prelozime do vymasteneho a mukou vysypaneho plechu. Na cesto ulozime osminky jablcok.

  7. 7

    3 vanilkove pudingy rozmiesame v 3 poharoch mlieka a za staleho miesania uvarime puding. Ked zacina hustnut pridame 4-6 PL krystaloveho cukru.

  8. 8

    Uvareny, este horuci puding rozotrieme na ulozene jablcka. Vyberieme druhe cesto z chladnicky, rozvalkame ho a prikryjeme nim puding. Dame piect na 180stupnov asi 35- 40 minut.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist