Koláč raz upiekla moja bývalá kolegyňa a je fakt úžasný! Odvtedy je pravidelne na programe :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nechame rozpustit palmarin. Idealne nie na ohni, aby sa totalne nerozpustil, lepsie sa robi cesto, ked je len zmaknuty. Ale nie je problem, mozete ho aj rozpustit uplne do tekuta.
- 2
Pripravime si 3 salky hladkej muky, 1 salku praskoveho cukru , 1 vajicko, 1 zltok, roztopeny palmarin, smotanu, 2 vanilkove cukre (inak "salka" znamena klasicka 2,5dcl) Z tychto surovin vymiesime cesto.
- 3
Spracovane cesto zabalime do folie a odlozime do chladnicky na cca. 20 minut. Zatial si pripravime jablka.
- 4
Jablka olupeme, vyberieme jadrovnik a porezeme na osminky.
- 5
Cesto vyberieme z chladnicky, rozdelime na dve polovice. Jednu vratime zabalenu naspat do chladnicky.
- 6
Polovicu cesta rozvalkame na doske a prelozime do vymasteneho a mukou vysypaneho plechu. Na cesto ulozime osminky jablcok.
- 7
3 vanilkove pudingy rozmiesame v 3 poharoch mlieka a za staleho miesania uvarime puding. Ked zacina hustnut pridame 4-6 PL krystaloveho cukru.
- 8
Uvareny, este horuci puding rozotrieme na ulozene jablcka. Vyberieme druhe cesto z chladnicky, rozvalkame ho a prikryjeme nim puding. Dame piect na 180stupnov asi 35- 40 minut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu