porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlávku kapusty rozoberieme na listy, ktoré sparíme horúcou vodou, naplníme, zvinieme a previažeme. Naplnené listy poukladáme do vymasteného pekáča tesne vedľa seba, pokvapkáme ich olejom, trocha podlejeme vodou rozmiešanou s rajčiakovým pretlakom a vložíme do rúry piecť. Keď listy začnú ružovieť, obrátime ich na druhú stranu, dopečieme, vyberieme a zbavíme nití.
- 2
Šťavu zalejeme sladkou smotanou a vložíme do nej upečené závitky. Plnka: nadrobno posekanú cibuľu opražíme na masti, pridáme zomleté bravčové a hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a dusíme. Po 10 – 20 minútach pridáme ryžu a majorán, trocha podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka.
- 3
Nakoniec pridáme vajce, ktoré za stáleho miešania necháme v plnke stuhnúť. Podávame s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu