Mäsové závitky z kapustných listov

redakcia - fotkaredakcia, 12. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
1-2 PL
100 ml
Plnka:
2 ks
2 PL
250 g
250 g
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Hlávku kapusty rozoberieme na listy, ktoré sparíme horúcou vodou, naplníme, zvinieme a previažeme. Naplnené listy poukladáme do vymasteného pekáča tesne vedľa seba, pokvapkáme ich olejom, trocha podlejeme vodou rozmiešanou s rajčiakovým pretlakom a vložíme do rúry piecť. Keď listy začnú ružovieť, obrátime ich na druhú stranu, dopečieme, vyberieme a zbavíme nití.

  2. 2

    Šťavu zalejeme sladkou smotanou a vložíme do nej upečené závitky. Plnka: nadrobno posekanú cibuľu opražíme na masti, pridáme zomleté bravčové a hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a dusíme. Po 10 – 20 minútach pridáme ryžu a majorán, trocha podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka.

  3. 3

    Nakoniec pridáme vajce, ktoré za stáleho miešania necháme v plnke stuhnúť. Podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia