Zaujímavosťou je, že francúzke zemiaky vo Francúzku vôbec nepoznajú ... :-) Robia sa rôznymi spôsobmi, ale najradšej ich máme tak ako Vám to práve napíšem Zobraziť celý popisZaujímavosťou je, že francúzke zemiaky vo Francúzku vôbec nepoznajú ... :-) Robia sa rôznymi spôsobmi, ale najradšej ich máme tak ako Vám to práve napíšem ...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme v šupke. Množstvo závisí od veľkosti pekáča. Ošúpeme. Uvaríme si vajíčka natvrdo - ja varím tak 4-5 vajíčok. Nakrájame si párky na kocky - prúžky.
- 2
Do misy cez "pretláčatko" ako býva na šalát pretláčame striedavo zemiaky s vajíčkami natvrdo, pridáme nakrájené párky, klobásku, premiešame, dochutíme soľou a korením a rozložíme na pekáč, príp. do zapekacej misy. Pripravíme si smotanu s vajíčkami - rozšľaháme, môžeme pridať trošku vegety kto má rád, zalejeme zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 200°C kým sa nezapečú - vajíčko zo smotanou musí zčervenieť.
- 3
Zemiaky vyberieme, naložíme na taniere, pridáme kyslú uhorku a papáme ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu