Vysmážaný tofu syr v horčicovej omáčke

sonal - fotkasonal, 19. októbra 2009

Na tento recept ma inšpiroval známy TULI /Ivan Vojtek/ v jednej relácii v telke. Pripravujem ho vtedy, keď moji traja synovia po nom zatúžia...

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200  g
2 PL
3 PL
2 ks
1/2 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Tofu nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm a veľké 2 krát 5 cm. Nie je to podmienka, len nech nie sú hrubšie.

  2. 2

    Do ručného šľahača dáme vajíčka /celé/, horčicu, zázvor ,vegetu a lyžičku rumu /nemusí byť/. Zahustíme solamylom. Dobre vyšľaháme.

  3. 3

    Do pripraveného cestíčka dáme nakrajané tofu a necháme odstáť aspon dve hodiny. Potom tofu vysmažíme a podávame s ryžou a šalátom podľa chuti. Na obmenu môžeme použiť namiesto syra kuracie mäso.

Diskusia k receptu

etulik
Recept vyzera dobre, tak trochu na čínsky spôsob. Len tym, že je tofu tak zdravé, určite by som to nevysmažala, skor len osmahla na cesnakovom oleji. Ale inac super, pridavam do Kk..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia