Brownie Cake

rocknrose - bez fotkyrocknrose, 12. októbra 2009
Brownie Cake
Foto: rocknrose

Pravý čokoládový koláč.

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
140 g
210 g
4
4 PL
4 PL
1,5 KL
1 ks
4 PL
240 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Vo vodnom kúpeli roztopíme 240 g čokolády s maslom. V osobitnej mise zmiešame cukor, vajcia, múku, kakao, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kyslú smotanu na hladkú zmes. Pomaly za stáleho miešania pridávame roztopené maslo s čokoládou. Potom cesto nalejeme do vymastenej a krupicou vysypanej tortovej formy (s priemerom cca 25-35 cm). Pomaly pečieme na cca 150 stupňoch asi 50 minút. Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a prekrojíme (alebo aj nemusíme) na dva pláty. 1/3 krému (viď nižšie) natrieme medzi pláty, 2/3 na vrch a po bokoch. Tortu necháme v chladničke stuhnúť. Podávame na izbovej teplote, aby krém nebol tuhý.

  2. 2

    Krém: Zohrejeme šľahačku (nesmie vrieť) a pridáme do nej zvyšných 260 g nalámanej čokolády. Necháme roztopiť, stále miešame na slabom ohni. Krém necháme ochladnúť, aby stuhol, potom natrieme na tortu (krém si pripravíme, kým sa pečie korpus, za ten čas stihne aj ochladnúť).

  3. 3

    Ozdobíme ľubovoľne podľa vkusu, príležitosti atď....

Diskusia k receptu

giggler1
Velmi jednoduchy a fantasticky brownie ... mnam!!! Vrelo odporucam milovnikom cokoladovych kolacov :)
forneta
hmmm... povedala by som, ze tuto tortu vidievam vo vacsine americkych serialov dost casto... toto bude asi naozaj prava cokoladova torta podla am. receptu... odkial ju mate?
rocknrose
ano malo by to byt nieco na americky sposob:) ale recept som si nepriniesla z USA, vyhrabala som to niekde na nete a upravila tak, aby to bolo fakt cokoladove, nie len kakaove, ako vacsina slovenskych kolacov...onedlho pridam aj americky cheescake:) ten recept som poctivo prekladala z anglictiny:) no co, americania vedia, co je dobre..mozno preto vyzeraju tak, ako vyzeraju...
vuvy
tak prave dnes ju peciem dufam ze to dopadne supeeeeeeeer drzte palce
morenajea
spravila som túto tortu pre oslávenca na narodeniny a bola fantastická. na priereze som okrem krému ešte pridala z druhej strany trochu rumu a marhuľového džemu... ako sacherka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia