Foto: rocknrose
Pravý čokoládový koláč.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Cesto: Vo vodnom kúpeli roztopíme 240 g čokolády s maslom. V osobitnej mise zmiešame cukor, vajcia, múku, kakao, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kyslú smotanu na hladkú zmes. Pomaly za stáleho miešania pridávame roztopené maslo s čokoládou. Potom cesto nalejeme do vymastenej a krupicou vysypanej tortovej formy (s priemerom cca 25-35 cm). Pomaly pečieme na cca 150 stupňoch asi 50 minút. Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a prekrojíme (alebo aj nemusíme) na dva pláty. 1/3 krému (viď nižšie) natrieme medzi pláty, 2/3 na vrch a po bokoch. Tortu necháme v chladničke stuhnúť. Podávame na izbovej teplote, aby krém nebol tuhý.
- 2
Krém: Zohrejeme šľahačku (nesmie vrieť) a pridáme do nej zvyšných 260 g nalámanej čokolády. Necháme roztopiť, stále miešame na slabom ohni. Krém necháme ochladnúť, aby stuhol, potom natrieme na tortu (krém si pripravíme, kým sa pečie korpus, za ten čas stihne aj ochladnúť).
- 3
Ozdobíme ľubovoľne podľa vkusu, príležitosti atď....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu