Špenátové halušky

tuska - fotkatuska, 16. októbra 2009

Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .... ako hovori jedna moja kamoska .... mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :)

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
0,5 kg
1 ks
3 strúčiky
 podla potreby
1 ks
2 ks
1 dcl
1 konzerva
20 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozmrazíme špenát. Tip: Ak chcete mať halušky viac špenátove, tak scedte prebytočnú vodu.

  2. 2

    Zmiešame špenát, rozpučený cesnak, vajce, korenie a nakoniec pridáme muku (podľa potreby môžeme dať viac alebo menej, cesto by malo mať taku polo tuhu konzistenciu, aby sa z neho dobre hadzali halušky).

  3. 3

    Necháme cesto chvílku oddýchnuť a potom nahádžeme halušky do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, tak ich vyberieme.

  4. 4

    Omáčku na halušky si pripravíme nasledovne: Ošúpanú a nakrájanú cibuľu osmazíme do sklovita. Pridáme bambino, ktoré necháme rozpustiť. Potom pridáme šampióny, necháme spolu trochu povariť, aby splynuli chute. Ak je omacka priliš hustá pridáme mlieko, ak nie nalejeme na uvarene halušky a zamiešame.

  5. 5

    Slaninu si nakrajame na kocky a dáme opiecť na panvicu. Hotove halušky s omáčkou podávame posypané opečenou slaninkou. Dobru chuť

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

violetacamorova
vyzerá to fantasticky,lenže tu v škótsku som ešte nenašla špenátový pretlak, používam len čerstvý..., neviem či by z toho boli dobré haluštičky, moja sestra ich robí často, či len ako halušky ku polievke ale jedla som ich u nej aj s bryndzou, boli tiež dobré, ale tá tvoja omáčka nemá chybu je v nej všetko čo milujem, mňam,
tuska
v tomto pripade by som poradila špenátové listy spariť horúcou vodou a potom posekať nadrobno (improvizovaný pretlak) a postupovať podľa receptu