Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .... ako hovori jedna moja kamoska .... mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozmrazíme špenát. Tip: Ak chcete mať halušky viac špenátove, tak scedte prebytočnú vodu.
- 2
Zmiešame špenát, rozpučený cesnak, vajce, korenie a nakoniec pridáme muku (podľa potreby môžeme dať viac alebo menej, cesto by malo mať taku polo tuhu konzistenciu, aby sa z neho dobre hadzali halušky).
- 3
Necháme cesto chvílku oddýchnuť a potom nahádžeme halušky do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, tak ich vyberieme.
- 4
Omáčku na halušky si pripravíme nasledovne: Ošúpanú a nakrájanú cibuľu osmazíme do sklovita. Pridáme bambino, ktoré necháme rozpustiť. Potom pridáme šampióny, necháme spolu trochu povariť, aby splynuli chute. Ak je omacka priliš hustá pridáme mlieko, ak nie nalejeme na uvarene halušky a zamiešame.
- 5
Slaninu si nakrajame na kocky a dáme opiecť na panvicu. Hotove halušky s omáčkou podávame posypané opečenou slaninkou. Dobru chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu