Bryndzovník

zunicka - fotkazunicka, 18. októbra 2009
Bryndzovník
Foto: zunicka

Netradičný recept plný tradičnej chuti

2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
100 ml
1 čl
1 PL
1 ks
1/4 kocky
125 g
200 ml
1 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Ak máte pekáreň chleba, tak ingrediencie určené na cesto, vložte do nej v poradí mlieko, olej, soľ, vajce,múka a droždie. Zapnite program cesto. Ak nie, tak z droždia, mlieka a 1 ČL cukru si urobte kvások.Zmiešajte múku, soľ, olej a vykysnutý kvások a zamieste nie moc husté cesto. Nechajte na teplom mieste vykysnúť asi 3/4 hodinu.

  2. 2

    Po vykysnutí roztľapkáme na okrúhly pizza plech. (Ak chcete bryndzovník robiť na veľký obdĺžnikový plech, zdvojnásobte všetky ingrediencie). Zapnite rúru na 200C a kým sa vyhreje a pripraví plnka, nechajte cesto na plechu este chvíľku podkysnúť.

  3. 3

    Na plnku zmiešajte bryndzu s pochúťkovou smotanou, vajíčkom, postrúhaným zemiakom. Zmes netreba dochucovať, ale ak máte radi kôpor, môžete pridať. Zmes rozotrite na cesto. Posypte slaninou (môžete ju predtým aj opražiť). Namiesto slaniny môžete použiť aj opraženú cibuľku alebo klobasu.

  4. 4

    Pečte na 200C asi 20 minút.

Diskusia k receptu

jarco
Fajny recept. Taký aktuálny, zimný. Pre nás zaneprázdnených workoholikov to trvá trochu dlho, ale cez víkend sa možno ujme :-)
zunicka
Urcite vyskusajte, neolutujete:) Mne s pripravou pomaha pekaren chleba, ktora vymiesi aj vykysne cesto, takze je to celkom rychle.
valeri
Tak najbližšie robím tento :-)). už je v KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia