Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá fotorecept

sracz - fotkasracz, včera 21:26
Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept)
Foto: sracz

Moja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne Zobraziť celý popisMoja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne 7 surovín“. Takže aj tento recept vznikol v múdrej to hlavičke mojej veliacej „admirálky maršálky“. Naviac, v tunajších obchodoch je bravčová panenka dostupná i v bezproblémovom množstve a cena napodiv naozaj nízka. Podľa dostupných informácií je to aj doma podobne. Výsledné dielo s úžasnou chuťou a prílohou na želanie, príprava rýchla.

4÷6
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 200 g
400-500 g (alebo červená cibuľa)
4 PL
1 PL
1 KL
10-12 strúčikov
600-700 ml horúca
podľa chuti
podľa chuti
1 PL (krém pikant)
250 ml




Postup

  1. 1

    Panenku dočistiť, prípadne odblaniť, dôkladne osušiť a pokrájať na kúsky podľa zásady môjho hlavného JA: „Nech je do čoho kusnúť!“

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šalotku alebo cibuľu – najchutnejšia červená, pokrájať na drobno a

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ľahko orestovať na olivovom oleji (NIE na extra panenskom!!!), ak pridáte aj PL bravčovej masti, výsledok bude chutnejší.

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vložiť a nechať do biela „zatiahnuť“ kúsky mäsa, pomiešať, podusiť, než

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uvoľní vlastnú šťavu (5-7 minút) a zasypať PL mletej sladkej červenej papriky, zmiešať a

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    opäť 5-7 minút dusiť na strednom ohreve, vložiť „sódubiku“.

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po mocca lyžičke sódy bikarbóny to v šťave zašumí a pomôže k rýchlejšiemu zmäknutiu mäsa (platí to pre každý druh mäsa). Povariť zaužívaných 5-7 minút.

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Čas využiť na rozkrájanie hlavičky cesnaku (neviem ako Vy, ale tu už viac ako 10 rokov je „sila“ cesnaku na dve veci na ... a na nič a platí to aj o bobkovom liste a väčšine korenín => dobre a dobré už bolo).

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kúsky cesnaku sa počas ďalšieho dusenia či varenia v šťave rozplynú.

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podľa potreby dochutiť soľou a čerstvo mletým korením štyroch farieb, „hranu“ získať PL pikantnej harissy,

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    zaliať horúcou vodou a pod pokrievkou dovariť posledných 5-7 minút.

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Napokon už iba odkryť a nechať odvariť tekutinu, aby šťava zhustla a obohatila mäso!

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podával som s talianskymi hríbovými ravioli, ale prílohou môže byť bársčo (zemiaková kaša, ryža, orzo, cestoviny a inšô).

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zvyšok vyvarených ravioli som vložil do zvyšku mäsa. Dobrú chuť!

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Dnes som bol za dobrého a pozorného, tak som pridal aj šalátovú pochúťku z buľvy surovej cvikly, zeleného jablka, strúhanej mrkvy, šťavy z celého citróna, 50 ml extra panenského olivového oleja, ČL medu, ½ ČL soli, ½ ČL sušeného koriandra, ¼ ČL mletej rasce, ¼ ČL mletej škorice, hrsti pokrájaných lístočkov petržlenovej vňate a 3-4 PL pokrájaných vlašských orechov.

    Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu