Čokoládová roláda s čučoriedkami fotorecept
Jemný korpus z pudingového prášku, tvarohová plnka, k tomu čučoriedky... Ponúkam recept na túto dobrotu, ktorá prekvapí a poteší.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL (alebo trstinový) |
|
4 PL teplá |
|
2 bal. (v prášku) |
|
1 kopcovitá PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250-300 ml |
|
|
Postup
-
1
Bielky šľaháme do hustej peny, postupne pridávame cukor, šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí.
-
2
Našľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme postupne po jednom žĺtky a teplú vodu.
-
3
Do základu zľahka varechou po lyžiciach vmiešame preosiaty pudingový prášok a preosiate kakao.
-
4
Plech 30x40cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme na 190 stupňov 20-25 minút.
-
5
Korpus po upečení za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie, necháme vychladnúť.
-
6
Smotanu a jemný tvaroh šľaháme na malých otáčkach a po miernom zhustnutí na najvyššom stupni mixéra došľaháme do tuha.
-
7
Tvarohový krém.
-
8
Korpus opatrne rozvinieme potrieme krémom do 3/4 , rozložíme umyté a odkvapkané čučoriedky.
-
9
Roládu pomocou papiera zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme podľa vlastnej fantázie, dobrú chuť.
Ďakujem za príjemný komentár, ktorý vždy poteší.Posielam pozdrav...