Léto v plném proudu a s ním přichází plno dobrot ze sezónního ovoce a zeleniny, plno skvělých letních jídel. Vaříme, pečeme, smažíme, zavařujeme, sušíme, grilujeme. A také spolu sdílíme plno zážitků, proměn a radostí, případně někdy i starostí. Krásné letní dny, přátelé! Pojďme spolu posdílet jak jde čas a umění nejen v kuchyni. S láskou a radostí se navzájem obohatíme. Moc děkuji všem!
@zareaguj
Přeji všem krásný nový letní měsíc August, přátelé!
Čas nejde, čas neutíká, čas letííí! Jen se ohlédneš zjistíš, že někam zmizel. Tak zmizel i mně. Včera, ve 21.50 před 50 rokama se narodil muj kamarad, radost i starost, štěstí, syn. Dala jsem mu zivot, aby pak on zachranil ten muj. Dali jsme si toho za tech 50 let mnoho a doufám, že ještě dáme.
To jen tak mimochodem a vzhuru do Ceskeho Krumlova, kde je na zitřejší večer předpovězený déšť. Snad to Růženka stihne schovat se mezi šípky a usnout a nám nezruší kvůli dešti celý, nádherný balet v zámeckém parku.
Prazdniny přešly do druhé poloviny, užijme si ji co to dá!
Blahopřeji vám oběma, tobě k synovi a synovi vše nejlepší a pevné zdraví ke kulatinám! Krásné celé...
Držím pěsti, ať je Český Krumlov přívětivý tobě i Popelce! Krásný zážitek!
Jsem dorazila domů, celá splavená. Venku je sice 21°C, přijde déšť, mraky se honí a je dusno.
Písnu email později, jsem ko, musím si dát pauzičku.
Popoludní bude zdravotná 🚶🦯prechádzka, ak nám to dovolí počasie.
Obed s "vôňou prázdnin"
...nevaril som, len ohrieval polotovary a čo ostalo od včera a malo to väčší "úspech" ako keď sa dva-tri hodiny "trápim" s lahodným vychutenym obedom!
... vnučky si pochutili, mali čo si priali
... odchádzame sa "túlať"...v pláne je aj podvečerné "pizza" posedenie
... užívajte leto, či už doma alebo sa "tulate" po Rakúsku, Taliansku 🙂 (mne nieje "žiaľ", že sa musimvrátiť !)
Divala jsem se na ne v OC Chodov, ale nevedela jsem jak je pripravit, ted uz vim ale prosim posli ochutnavku na Kamyk urcite nesklame, zatim si pochutname na paprikasi z hlivy s maslovymi noky.
Dobrá polievka, dobrý recept. Pri prebytku paprík a paradajok je určite k doporučeniu.
Gratulujem Vám obom a z celého ❤️ prajem len to najlepšie!
varecha.pravda.sk/recepty/jablcnik-z-krehkeho-cesta-s-kys...
Děkuji za komenty a fotečky, jsi prostě neúnavná, Helenko! Jablkový koláč od tebe vypadá dobře a lákavě, mrkvová polévka je moje oblíbená a jasně, že cuketové placičky jsou "in" letní dobrota.
Přeji bezva procházku a hezčí večer! U nás sprchlo, ale Oskar už se snaží topit, zvedli jsme se na 25°C.
varecha.pravda.sk/recepty/placky-z-cukety-mrkvy-a-syra-fo...
Děkuji za fotečky a koment. Buď rád, že máš milé a nenáročné strávníky! Vaše holky jsou prostě radost! Pizza posedenie ať se vydaří, krásné odpoledne celé rodině!
Děkuji za fotečky a komenty. Cuketa s mozarellou vypadá dobře a japonské houby enoki mě dostaly úplně!! U nás takové čudo nedostaneš. Dlouho je obdivuji na netu... Blahé paměti z počátku po revoluci bývala k mání obyčejná klasická penízovka. Tu jsem milovala, není lepší houba na polévku, parádička. Jenže to asi nesypalo a brzy se ztratila. Škoda.
Polévka z pečených rajčat a paprik musí být fajnová.
Dám s dovolením link: varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-pecenych-paradajok-a...
Ani nepamatuji kdy naposledy jsem měla přetlak domácích rajčat a paprik. Letos mám každý týden polní okurky na salát - nemají chybu, kopec padaných žňových jablek a teď cukety. Díky Bohu za ty dary.
Řízeček z morčacieho masa je fajnová volba a když na přání, tak to se musí splnit! Co by jeden neudělal pro své drahé a milé.
Krásné odpoledne a hezký večer přeji!
Gratulace milá, díky, teto @haji :-)
Na masle je všechno chutnější!! Tvoje polívka je lahodná a nude lahodná i u mě!! :-)
Do sbírky polívek podzimních! Doplňuji portfolio!
I tobě děkuji, moc děkuji! :-)
Ktery Kamyk mas na mysli? Praha, nebo Kamyk/Vltavou? Ani jeden neni problem! :-) Tyhle houbicky se nejvíc používají do asijských pho, ale jak vidíš, i tohle s nimi jde. Vse chce vyzkoušet!
A podvečer bielkovinová bomba, proteínová tortilla s náplňou vajcia, cottage syr, rukola, mozarella. Do vajec som dala aj lahôdkové droždie
Je to výborné
Ahojík, milá Kuku, děkujeme za komenty a chutné fotečky! Kašu miluju a tvoje je tuším hlavně vločková? Jejda, musím si udělat, dlouho jsem ji neměla. A proteinová bomba naslano vypadá hodně dobře, o chuti nepochybuji! Domácí broskve jsou k nezaplacení. Hlasitě závidím!
Krásný víkend přeji!
Na zítra mám naplánované cuketové zelí - prívarok, knedlík a špekáčky. Už se těším. Dnes brzy po poledni musím do terénu.
Přeji všem krásný víkend a dobrou chuť k obědu, přátelé!
Najprv sme sa boli "kochať" po cestičkách krásneho centrálneho Šariša
...potom prechádzka po obchodikoch nášho malého Trojičneho namestička...
... zakončené "pizza" posedením s priateľmi, lahodným čiernym Šariš pivom alebo osviežujucim Aperol spritz... dobré bolo!
...asi bude pršať!
Ten na prave strane Vltavy ale v Praze.
Samozrejme melón červený, marhule, slivky,... bylinkový čaj,...
Príjemnú nedeľu prajem všetkým, či už budete blízko domova alebo za hranicami všedných dní 🌞
Děkujeme za krásné fotečky, hezky ucelené díly putování, kupování a pizzování. Děkujeme za milé okénko z tvého krásného domova!
Palačinky bych si dala, zvlášť s tvarohem, lekvárom aj ovocíčkem, sypané bonusy hmmm
Líbí se mi i tvoje maková bublanina s trnkami, o té se mi bude zdát. Díky za krásné a chutné fotečky. Tu je link na bublaninku: varecha.pravda.sk/recepty/makova-bublanina-so-slivkami-fo...
Hezký sobotní večer přeji všem!
(Tu, u nas, je taky zvyk, ze ked ma niekto narodeniny, tak sa blahozela na oslave vsetkym pritomnym...vsetci si pri podani ruky blahozelaju)...
Veru, ten cas strasne leti. Mne sa stale zda, zase je koniec tyzdna, zase je koniec tyzdna. Az sa clovek niekedy zlakne.
Ďakujem, ako pre mňa. Zajtra budem cestovať 7 hodín za hranice všedných dní. Ak sa zadarí tak navečer dorazím do Bratislavy. Ak nie, rak zostanem zaseknutá niekde medzi Villach-Graz-Wien-Blava 😊
Prajem Vám peknú nedeľu 😘
Ja uz sa tesim, ze sa moje dule zatial celkom dobre drzia, (len aby som neprechvalila), budem tiez robit na jesen kompot, pretlak....Minuly rok sme absolutne nic z nich nemali, vsetky do jednej mali cierne skvrny, aj listky, aj plody :-(.
Carbonara. Posypala som aj petrzlenovou vnatou.
Ta diera v stehne.....kuriatko malo tak "zviazane " nozicky, ze jedno stehno bolo prepichnute cez druhe...este som to tak nevidela.
varecha.pravda.sk/recepty/nasi-goreng-fried-rice-opekana-...
Boli vnucatka, aj na noclahu. Oni to maju velmi radi :-). Este som im na to spravila male omeletky. Spraskli plne taniere :-).
Ďakujem pekne. Práve som si pripravila proviant na zajtrajšiu cestu. Lebo “Hladný tulák, hotová katastrofa” 😊
P.S. Tvoje záviny vyzerajú pekne a popraskané mám ja najradšej. Pá a peknú nedeľu
Děkuji za fotečky, bábovka je fajn volba, s ovocem mňam. Pro mě k Hugovi raději klobásku a sýr, děkuji! Určitě bylo fajn, o tom nepochybuji!
Krásnou neděli!
Jejda, ty jsi hodná, že u Littlu na mě myslíš, opravdu ho miluju! Aj u nás prší víc, než je obvyklé, ale má na co. Včera ve 23.00 hod k nám doletěly bouřky, pršelo dlouho. Ještě teď máme mokrou silnici , je zataženo, kolem 18°C. Včera odpoledne pekl Oskar o dušu.
Letí pozdravení do upršeného Holandska! Objímám @
Držím pěsti, ať to jede, ať to šlape bez záseků! Šťastnou cestu!!
Držím pěsti, dulám aj tebe!
To neni daleko od Sparty :-)
Děkuji za komenty a fotečky, chutný průřez dobrotami a díky také za link na Opekanú ryžu. U vás by mi chutnalo. Grilované kuře je z grilu koupené vždy delikatesa hmm
Ještě jednou letí pozdravení a obejmutí @ papááá
A já letím do kuchyně na tu cukínu. Bude cuketový prívarok /či zelí/, mám knedlík a k tomu opečené špekáčky. Chtěla jsem kuře, ale tak mě naštvaly ceny, že jsem se zatvrdila a nekoupila. Špekáčky stačí.
Krásnou neděli přeji všem!
Plnený bravčový steak, omáčka s kapari, dusené zemiaky, citrónový nápoj 😋
... pokojný zbytok nedele
Díky za fotečku, měli jste dobrý nedělní oběd, aj fotogenický a pěkně naservírovaný.
Letí pozdravení, u nás se vybatolil Oskar.
Klidná a pohodová neděle, přeji ji ze srdce všem!
Foto: viedenská hlavná stanica
Když počasí neporučíš a lístky musíš kupovat mnoho měsíců dopředu. Tak jsme se projeli sem a tam, propadlo zaplacené ubytko, snědli jsme všechny řízky a ujeli 400km deštěm. Jediné plus, nemusela jsem řídit! Jednou to holt přijít muselo, když tam jezdíme 20 let. Aspoň se Růženka vyspala ve své postli a ne v šípkovém roští :-)
Budeme doufat, že přítí rok nám počasí vyjde.
My tu spekacky nemame :-(. Takze su nam vzacne :-). Ked som na Slovensku tak musim vzdy (na zelanie) priniest a potom si opekame nad ohnikom, na palickach... Aj vnucatka maju zazitok a uz sa vopred tesia....trochu taky slovensky pocit :-).
My sme mali zemiakovy smyklavy salat a sniclu. Casto nevyprazam, ale prislo mi na chut :-).
Dobru nocku 🤗.