Zapekaný karfiol s cestovinami

katka1903 - bez fotkykatka1903, 14. októbra 2009

S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď máme možnosť, najlepšie počas sezóny, keď je zelenina čerstvá zo Zobraziť celý popisS mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď máme možnosť, najlepšie počas sezóny, keď je zelenina čerstvá zo záhradky...

4
porcie
100 minút
príprava
50 minút
na 150 - 200 °C

Suroviny

500 g
150 g
3 PL
5 KL
1 ks
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Karfiol rozobratý na ružičky povaríme v posolenej vode do polomäkka. Uvarené špenátové cestoviny scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme.

  2. 2

    Maslo rozpustíme na panvici, prisypeme hladkú múku, ktorú opražíme, za stáleho miešania prilievame smotanu na varenie. Uvaríme polohustú omáčku, odstavíme z plameňa, podľa chuti posolíme, okoreníme MČK, vegetou a sójovou omáčkou. Pridáme rozšľahané vajce, nastrúhaný parmezán a premiešame.

  3. 3

    Na dno vymastenej zapekacej misy dáme polovicu uvarených cestovín a polovicu karfiolu, prelejeme polovicou omáčky. Opakujeme. Zapečieme vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia