S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď máme možnosť, najlepšie počas sezóny, keď je zelenina čerstvá zo Zobraziť celý popisS mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď máme možnosť, najlepšie počas sezóny, keď je zelenina čerstvá zo záhradky...
porcie
príprava
na 150 - 200 °C
Postup
-
1
Karfiol rozobratý na ružičky povaríme v posolenej vode do polomäkka. Uvarené špenátové cestoviny scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme.
- 2
Maslo rozpustíme na panvici, prisypeme hladkú múku, ktorú opražíme, za stáleho miešania prilievame smotanu na varenie. Uvaríme polohustú omáčku, odstavíme z plameňa, podľa chuti posolíme, okoreníme MČK, vegetou a sójovou omáčkou. Pridáme rozšľahané vajce, nastrúhaný parmezán a premiešame.
- 3
Na dno vymastenej zapekacej misy dáme polovicu uvarených cestovín a polovicu karfiolu, prelejeme polovicou omáčky. Opakujeme. Zapečieme vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu