Medový krémovník

within - bez fotkywithin, 12. októbra 2009
Medový krémovník
Foto: within
16
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
1 lyžica
1
1
1 lyžica
1 lyžica
50 g
200 g
Krém:mlieko
2 balíčky
2 lyžičky
3
1
150 g
200 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Na dosku preosejeme muku s cukrom a so sodou. uprostred urobime jamku, do ktorej rozklepneme vajce.pridame žltok,rum, tekuty med a na kusky pokrajané zmäknuté maslo.

  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto, na pomučenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4mm.Prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry.pečieme pri 180 stupňoch. asi 10-12 min. Korpus po vychladnutí pokrájame na rovnaké kusky.

  3. 3

    Príprava kremu:zmiešame spolu mlieko, pudingy, muku, žĺtky a vanil.i práškový cukor. Za stáleh o miešania privedieme do varu a na malom plameni asi 3 min.povarte. Odstavíme a miešma do vychladnutia.potom zapracujte zmäknuté maslo.Zo smotany pripravte tuhú šľahačku.

  4. 4

    Krémom naplňte jedno a šľahačkou druhé cukrárenske vrecko na zdobenie. Na polovicu rezov nastriekajte najprv krém a potom šľahačku a každý zakryte rovnakým kuskom cesta. Rezy pocukrujeme a ozdobime ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia