porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 lyžica |
|
| 1 |
|
| 1 |
|
| 1 lyžica |
|
| 1 lyžica |
|
| 50 g |
|
| 200 g |
|
| Krém:mlieko | |
| 2 balíčky |
|
| 2 lyžičky |
|
| 3 |
|
| 1 |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 400 ml |
|
Postup
-
1
Na dosku preosejeme muku s cukrom a so sodou. uprostred urobime jamku, do ktorej rozklepneme vajce.pridame žltok,rum, tekuty med a na kusky pokrajané zmäknuté maslo.
- 2
Vypracujeme hladké cesto, na pomučenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4mm.Prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry.pečieme pri 180 stupňoch. asi 10-12 min. Korpus po vychladnutí pokrájame na rovnaké kusky.
- 3
Príprava kremu:zmiešame spolu mlieko, pudingy, muku, žĺtky a vanil.i práškový cukor. Za stáleh o miešania privedieme do varu a na malom plameni asi 3 min.povarte. Odstavíme a miešma do vychladnutia.potom zapracujte zmäknuté maslo.Zo smotany pripravte tuhú šľahačku.
- 4
Krémom naplňte jedno a šľahačkou druhé cukrárenske vrecko na zdobenie. Na polovicu rezov nastriekajte najprv krém a potom šľahačku a každý zakryte rovnakým kuskom cesta. Rezy pocukrujeme a ozdobime ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu