Anglické raňajky
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a Zobraziť celý popis Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klobásky a slaninku ugrilujeme alebo opečieme na panvici a na panvici pripravíme aj volské oko. Obarenú a ošúpanú paradajku ugrilujeme a zohrejeme fazuľu.
- 2
Na tanier dáme fazuľu, na ňu ozdobne uložíme ugrilovanú slaninku a klobásku, navrch položíme volské oko a paradajku.
- 3
Náš tip: Vďaka blanšírovaniu (teda krátkemu spareniu vo vriacej vode s následným okamžitým ochladením pod tečúcou studenou vodou) si potraviny zachovajú farbu, chuť a krehkosť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nevie niekto, kde sa dá u nás kúpiť raisin toast?