Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné sviatočné jedlo, s ktorým zabodujete hoci aj pri neočakávanej Zobraziť celý popisTajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné sviatočné jedlo, s ktorým zabodujete hoci aj pri neočakávanej návšteve mimozemšťanov u vás doma.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ste možno šokovaní, prečo v recepte je aj maslo, aj olej, aj dobrá, nie preškvarená, masť. Ako hovorili Lužickí Slovania: Warte mal, es kommt des Geheimnis!
- 2
Prsia narežeme na rezne, a aby sme dosiali primeranú veľkosť, teda aby prečnievali cez tanier, krájame ich kolmo na vlákna, vyklepeme a osolíme. Uložíme ich do primerane veľkej misy tak, že ich poprekladáme kolieskami cibule, rozsekaným cesnakom a vetvičkami petržlenovej vňate. Dobre utlačíme dlaňou. Joj, skoro som zabudol, každý rezeň ešte polejeme lyžičkou(miličkou) zmesi citrónovej šťavy a dobrého bieleho vínka. Na noc uložíme do chladu. Naschvál som nepísal, koľko vína a citrónovej šťavy. Chute sú rôzne, ale ja sa miernim. Aj lyžičky...
- 3
Pred prípravou na druhý deň odstránime starostlivo cibuľu, cesnak a vňať.
- 4
Rezne obalíme v hladkej múke, v troch vajíčkach rozšľahaných s tromi lyžicami sladkej smotany a preosiatej pečivovej strúhanke.
- 5
Vysmážame v zázračnej zmesi po piatich lyžiciach dobrého rastlinného oleja, domácej masti a masla. Položíme na papierové obrúsky, aby rezne stratili prebytočnú masnotu. Držíme stále v teple. Najlepšia je vykúrená trúba na 80 stupňov. Podávajte s čím len chcete, tomu mäsinku neuškodí ryža a pred prípravou skutočne jemne pomastené pečené zemiaky. Jedlo zabijú fritézové hranolky. Ale eto vaše delo!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pozeral som tvoje rcp, aj ich zábavné názvy, sú veľmi zaujímavé, inšpiratívne, takaj keď podobne ako ja, nerád varíš to isté viacráz, nemusíš zabúdať.....
teším sa na tvoje nové pochúťky, len , prosím, masti menej:)
hast du recht, das geheimnis ist gekommen :-)))
právom ti patrí 5****
tá kombinácia masla, oleja a bravčovej masti je naprosto opodstatnená.