Viedenské rezy

monnr - bez fotkymonnr, 19. októbra 2009
Viedenské rezy
Foto: monnr
10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks
250 g
1 bal.
125 ml
125 ml
300 g
1/2 bal.
2 ks
1 l
6 PL
30 ks
200 ml
0,5l dl




Postup

  1. 1

    cesto: vajcia,cukor a vanilku zmiešame,pridáme olej,mlieko,múku a pdp došlaháme,cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech,pečie sa asi 20min,treba sledovať aby nám piškóta neprihorela,poprípade pichneme do nej špáratko a ked na nom nezostane cesto je upečená.

  2. 2

    Krém: Do hrnca si vylejeme 3/4l džúsu a v ostatnom zmiešame zlaté klasy a vlejeme do džúsu. Pridáme cukor (6PL) a uvaríme puding,ktorý za občasného miešania vychladíme. Vylejeme na vychladnutú piškotu.Dáme zachladiť.

  3. 3

    Vyšlaháme si šlahačku,najlepšie práškovú a rozotrieme na puding. Džús si zmiešame z rumom a namáčame piškóty,ukladáme na šlahačku,pofŕkame čokoládou.

Diskusia k receptu

gabi58
Fantastický koláč, nie je moc sladky a je osviežujúci.
johaninka
jej práve ho hľadám, chcem ho robiť ďakujem za receptík :) dávam do kuchárky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia