Šľahačková torta

janicka77 - bez fotkyjanicka77, 12. októbra 2009

Recept je veľmi chutný, svieži, dala mi ho priateľka. Pripravujem ho kedykoľvek máme na neho chuť.

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
100 g
1 bal
4 ks
70 g
100 g
50 g
50 g
1 bal
500 ml
0,1 ml
50 ks
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vajcia a ešte došľaháme. Potom pridáme ostatné suroviny a dobre spolu zmiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v stredne teplej rúre 160 C asi pol hodiny.

  2. 2

    Vychladnutý korpus prekrojíme, každý plát cesta pokvapkáme griotkou, poukladáme naň kandizované višne a potrieme vyšľahanou šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia