Foto: makaron
Prvýkrát mi ho priniesla mamka do nemocnice. Ani neviem prečo, či z dôvodu nechutnej nemocničnej stravy, alebo z dôvodu jeho prenikavej chuti, toto slané Zobraziť celý popisPrvýkrát mi ho priniesla mamka do nemocnice. Ani neviem prečo, či z dôvodu nechutnej nemocničnej stravy, alebo z dôvodu jeho prenikavej chuti, toto slané pečivo mi ulahodilo a učarovalo. Už vtedy som vedela, že ho musím vyskúšať i ja.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Na rozvaľkané lístkové cesto rozotrieme 1 črievko taveného syra (najlepšie chutí napr. so syrom Bambinko). Potom poukladáme šunku alebo šunkovú salámu. Nakoniec nastrúhame tvrdý syr (môže byť údený aj neúdený).
- 2
Lístkové cesto zrolujeme do rolky. Studeným hrotom noža (aby sa nám cesto nelepilo na nôž) narežeme cca 2 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
- 3
Keď budeme mať nakrájanú celú rolku, jednotlivé kúsky natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rozohriatej rúry na cca 15 minút a pečieme pri teplote 170 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu