Šunkovo-syrové slimáky

makaron - fotkamakaron, 21. októbra 2009
Šunkovo-syrové slimáky
Foto: makaron

Prvýkrát mi ho priniesla mamka do nemocnice. Ani neviem prečo, či z dôvodu nechutnej nemocničnej stravy, alebo z dôvodu jeho prenikavej chuti, toto slané Zobraziť celý popisPrvýkrát mi ho priniesla mamka do nemocnice. Ani neviem prečo, či z dôvodu nechutnej nemocničnej stravy, alebo z dôvodu jeho prenikavej chuti, toto slané pečivo mi ulahodilo a učarovalo. Už vtedy som vedela, že ho musím vyskúšať i ja.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
20 dkg
1 ks
15 dkg
1 ks




Postup

  1. 1

    Na rozvaľkané lístkové cesto rozotrieme 1 črievko taveného syra (najlepšie chutí napr. so syrom Bambinko). Potom poukladáme šunku alebo šunkovú salámu. Nakoniec nastrúhame tvrdý syr (môže byť údený aj neúdený).

  2. 2

    Lístkové cesto zrolujeme do rolky. Studeným hrotom noža (aby sa nám cesto nelepilo na nôž) narežeme cca 2 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier na pečenie.

  3. 3

    Keď budeme mať nakrájanú celú rolku, jednotlivé kúsky natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rozohriatej rúry na cca 15 minút a pečieme pri teplote 170 stupňov.

Diskusia k receptu

jarco
Jednoduché, pekné, a určite aj chutné :-)
makaron
Áno, je to jednoduché. A moooooc dobré. Mne však musí postačiť už len vôňa:(
fanynka83
toto som uz jedla...je to vyborne..po prvy krat to robila myslim ze moja sestra a musim povedat ze skutocne je to velmi ale velmi dobre...teda lepsie povedane fantasticke... :)
makaron
Fanynka83, máš pravdu. Je to famózne. Aj moji priatelia si tento recept už prisvojili a radi ho robia.
308win
no ked tak o tom hovorite,nezostava mi nic ine len to skusit....vyzera to chutne.
fanynka83
ja idem dneska na to..drzte mi vsetky prsteky co mate...bude to treba...:))))
fanynka83
tak ako pred chvilkou som vytiahla z rury druhy plech s touto dobrotou a musim vam povedat ze ako vau,super,mnam...ty co lubia kombinaciu sunka,syr v roznych podobach tak vam rucim za to,ze si budu aj prsteky navzajom oblizovat.:)))priatel mi akurta na to povedal,ze taky dobry slany kolac,ak sa to da teda tak nazvat este nejedol a ze kedy urobim dalsiu varku..:)tak ako parada...:)tesim sa tomu a este raz dik za recept makaron...:)
makaron
Fanynka, tak som rada, že ste si pochutnali:). Keď si nájdem čas, napíšem ďalšie dobroty. Pa pa.
babicka
zajtra je Silvestra a vyskúšam tento recept.Takéto niečo som hľadala a dakujem.
girl
Tento recept je super hneď na druhý ďeň čo som ho našla na internete sme ho robili a bol výborný.