Recepty, kde je soľ
Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.
Toasty s volským okom
Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....
Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...
Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed
alebo večeru.
Hubová polievka
Keď rastú, tak je to fajn. Pochutnáme si na nich v akejkoľvek podobe. Že...
Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...
Turecká jogurtová polievka / Yayla çorbası
Výborná a veľmi jednoduchá polievka z tureckej kuchyne, ktorú máte hotovú za pár minút! Táto
polievka...
Neťahaná jablková štrúdľa
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.
Fajnový koláč s karamelizovanými jablkami
Tento fajnový koláč upečiete rýchlo a jednoducho. Mierka je 200 ml hrnček.
Venčeky so žĺtkovým krémom
Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň....
Mafiny z kukuričnej múky so syrom feta
Chutné mafiny s fetou, ktoré pripravujem pre hostí.
U nás si na nich hostia stále...
Kelovo-zemiaková polievka s klobásou
Počas chladnejších dní skvelo zahreje porcia domácej polievky. Naša kelovo-zemiaková polievka s mangalicovou klobáskou je
rýchlo...
Ťahaná maková štrúdľa s hrozienkami a višňami
Ťahanú štrúdľu robievali obe moje staré mamy a mamina ju piekla na objednávku širokej rodine, pretože tá jej vždy chutila najviac....
Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....
Drožďová nátierka
Sú dva typy ľudí - buď ju milujú alebo neznášajú. My patríme k tým prvým.
Kuskus s pečenými sardinkami
Orientálna záležitosť, vysoko prenosné jedlo - do práce, či na túry a výlety.
Filé s cibuľou
Rybacie filé sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Spojiť chuť ryby s chuťou cibule je jedna...
Fazuľka s vajíčkami
Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.
Naše obľúbené pečené zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Umyjeme ich a necháme dobre odkvapkať.
Plnená paprika
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru...
Marinované kura pečené na rascových zemiakoch
Super jedlo pripravené na jednom pekáči! Rýchlo a jednoducho pripravený obed alebo večera pre celú rodinu....
Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...
Hruškový crumble s utajenou vianočkou
Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju...
Trhané mäso
Trhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre veľa ľudí....
Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...
Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...
Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve
Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť...
Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...
Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.
Ľahké mrkvové karbonátky
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Toasty s volským okom
Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubová polievka
Keď rastú, tak je to fajn. Pochutnáme si na nich v akejkoľvek podobe. Že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Turecká jogurtová polievka / Yayla çorbası
Výborná a veľmi jednoduchá polievka z tureckej kuchyne, ktorú máte hotovú za pár minút! Táto polievka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Neťahaná jablková štrúdľa
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fajnový koláč s karamelizovanými jablkami
Tento fajnový koláč upečiete rýchlo a jednoducho. Mierka je 200 ml hrnček.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Venčeky so žĺtkovým krémom
Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mafiny z kukuričnej múky so syrom feta
Chutné mafiny s fetou, ktoré pripravujem pre hostí. U nás si na nich hostia stále...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kelovo-zemiaková polievka s klobásou
Počas chladnejších dní skvelo zahreje porcia domácej polievky. Naša kelovo-zemiaková polievka s mangalicovou klobáskou je rýchlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ťahaná maková štrúdľa s hrozienkami a višňami
Ťahanú štrúdľu robievali obe moje staré mamy a mamina ju piekla na objednávku širokej rodine, pretože tá jej vždy chutila najviac....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Drožďová nátierka
Sú dva typy ľudí - buď ju milujú alebo neznášajú. My patríme k tým prvým.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuskus s pečenými sardinkami
Orientálna záležitosť, vysoko prenosné jedlo - do práce, či na túry a výlety.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Filé s cibuľou
Rybacie filé sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Spojiť chuť ryby s chuťou cibule je jedna...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľka s vajíčkami
Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Naše obľúbené pečené zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Umyjeme ich a necháme dobre odkvapkať.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená paprika
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinované kura pečené na rascových zemiakoch
Super jedlo pripravené na jednom pekáči! Rýchlo a jednoducho pripravený obed alebo večera pre celú rodinu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hruškový crumble s utajenou vianočkou
Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trhané mäso
Trhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre veľa ľudí....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve
Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľahké mrkvové karbonátky
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov....