Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve fotorecept
Foto: eruska25
Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť úrody takto zavarila.
tepelná úprava
Postup
-
1
Mala som asi 1 kg suchej fazule. Prepláchneme ju, preberieme, v hrnci zalejeme väčším množstvom vody, pridáme 2 PL octu a necháme namočené na chladnom mieste 12 - 18 hodín (cez noc). Na druhý deň vodu vylejeme, fazuľu prepláchneme na sitku, dáme do hrnca a zalejeme čistou vodou, aby bola nad fazuľou. Musíme vedieť, koľko vody nalievame, lebo na 1 l vody pridáme 1 kopcovitú ČL soli a 1 ČL cukru. Varíme cca 30 minút.
-
2
Fazuľou naplníme čisté poháre a zalejeme vodou, v ktorej sme fazuľu varili.
-
3
Mala som akosi málo nálevu, tak som prevarila vodu s trochou soli a doliala do pohárov. Ide o to, aby fazuľa v pohároch bola celá v náleve. Poháre neplníme až hore. Naplnila som 9 pohárov s objemom 3,5 dl.
- 4
Sterilizujeme najprv 1 hodinu a večer alebo na druhý deň ešte pol hodiny. Použitie: do polievky, do šalátov.
- 4
Diskusia k receptu