Trhané mäso fotorecept
Foto: evusik
Trhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre Zobraziť celý popisTrhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre veľa ľudí. A najväčšie plus je, že mäso pripravujem deň
vopred. Pred podávaním ho stačí zohriať v rúre.
Zdroj: https://ovarenizivoteatak.blogspot.com/2018/07/trhane-maso.html#more
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Príprava trhaného mäsa je celkom jednoduchý recept. Základ je pomalé pečenie niekoľko hodín. V tomto recepte je ale celkom netradične použitá Coca Cola a barbecue omáčka. Je to mäso na americký spôsob a ja som ho chcela jednoducho vyskúšať a robím ho už takto niekoľko rokov. Jedine čo mením sú barbecue omáčky. Dostať kúpiť rôzne druhy a tu som použila sladkú aj ostrú omáčku.
-
2
Príprava je veľmi jednoduchá, všetko sa spolu dusí v jednom hrnci. Čo je ale dôležité, je výber hrnca. Mal by byť taký akurát veľký voči mäsu. Čiže mäso v hrnci by malo byť natesno. Keď ho zalejete musí byť ponorené. Mäso vložte do hrnca, pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak podľa chuti. Pridajte barbecue omáčku a všetko zalejte Coca Colou tak, aby bolo mäso ponorené. Osoľte a okoreňte. Hrniec prikryte a dajte do vyhriatej rúry na 150 °C na 4 hodiny.
-
3
Mäso nemusíte sledovať, ja nakúkam tak po 3 hodinách. Dĺžka pečenia samozrejme záleží od množstva mäsa, vašej rúry a použitého hrnca. Ja robím v kameninovom hrnci. Mäso necháme v omáčke mierne vychladnúť a potom ho prenesieme do vhodnej nádoby. V tomto bode pripomínam, že mäso môžeme pripraviť aj deň vopred. Vtedy ho len upečiem, ale netrhám. Tak ako je na obrázku ho odložím do komory, alebo po vychladnutí do chladničky a na druhý deň pokračujem tak ako je popísané v bode 4.
-
4
Pomocou dvoch vidličiek mäso potrháme. Ide to úplne samo, mäso sa priam rozpadá.
-
5
K potrhanému mäsu pridáme omáčku a zamiešame.
-
6
Takto pripravené mäso je výborné ako teplé hlavné jedlo, ale je ideálne do burgrov a bagiet.
-
7
Ja som k nim robila langoše.
-
8
Alebo s bagetou a šalátom.
V nerezovej hrnci nebude problém?
Dakujem za recept 🙂