Plnená paprika
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru mäso a ryža, u mňa je to pomer 3:1.
- 2
Zomleté mäso zmiešame s ryžou. Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na bravčovej masti. Keďže syn cibuľu nemá rád, ja ju nepridávam, ale k mäsu pridám len masť, na ktorej som cibuľku orestovala.
- 3
Ďalej pridám soľ a mleté čierne korenie a všetko dobre premiešam, aby chute prešli. Ideálne by bolo nechať zmes chvíľu odstáť.
- 4
Ideme plniť papriky. Tie sme umyli a odstránili vnútro. Plníme ich asi do 3/4, keďže ryža v zmesi narastie. Ukladáme ich do hrnca vedľa seba tak, aby pekne stáli.
- 5
Papriky som v hrnci zaliala domácim paradajkovým pretlakom (7 dcl fľaša) a doliala vodu tak, aby boli papriky prekryté (tekutina je asi 1 cm nad paprikami).
- 6
K pretlaku pridáme trocha soli, 1 strúčik cesnaku a 1 PL kryštálového cukru. Varíme na miernom ohni asi 50 minút.
- 7
Po uvarení môžeme omáčku trochu zahustiť zápražkou alebo necháme ju riedšiu podľa toho kto má ako rád.
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu