Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 15. novembra 2023

Suroviny

10-12 ks
600 g mleté
200 g
1 strúčik
1 ks
Paradajková omáčka:
700 ml
1 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru mäso a ryža, u mňa je to pomer 3:1.

  2. 2

    Zomleté mäso zmiešame s ryžou. Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na bravčovej masti. Keďže syn cibuľu nemá rád, ja ju nepridávam, ale k mäsu pridám len masť, na ktorej som cibuľku orestovala.

  3. 3

    Ďalej pridám soľ a mleté čierne korenie a všetko dobre premiešam, aby chute prešli. Ideálne by bolo nechať zmes chvíľu odstáť.

  4. 4

    Ideme plniť papriky. Tie sme umyli a odstránili vnútro. Plníme ich asi do 3/4, keďže ryža v zmesi narastie. Ukladáme ich do hrnca vedľa seba tak, aby pekne stáli.

  5. 5

    Papriky som v hrnci zaliala domácim paradajkovým pretlakom (7 dcl fľaša) a doliala vodu tak, aby boli papriky prekryté (tekutina je asi 1 cm nad paprikami).

  6. 6

    K pretlaku pridáme trocha soli, 1 strúčik cesnaku a 1 PL kryštálového cukru. Varíme na miernom ohni asi 50 minút.

  7. 7

    Po uvarení môžeme omáčku trochu zahustiť zápražkou alebo necháme ju riedšiu podľa toho kto má ako rád.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia