Sumček africký
Sumček africký

Rybacie kung pao - Kung pao ya videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 21. novembra 2023

Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.

2
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g (filet)
1 ČL
2 ČL
1 ČL
2 ČL
3 PL
1 PL
1 ČL
3 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
100 g
1 ČL
100 ml
1 PL
1 hrsť (pražené)
1 PL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Ako pri väčšine ázijských receptov, aj v tomto prípade zaberie najviac času príprava. Samotné varenie potom trvá iba pár minút. Ukážem ti 3 jednoduché kroky, ako sa k tomu vareniu dostaneš. 1. Príprava Kung Pao marinády: Do jednej misky naraz zmiešaj na kocky nakrájanú filetu ryby, biele korenie, štipku soli, 1 ČL hnedého cukru, five spice korenie, 1 ČL kukuričného škrobu, 2 ČL sójovej omáčky, sweet chili omáčku a sezamový olej. Nechaj marinovať minimálne 30 minút - zatiaľ si pripravíš všetko ostatné.

  2. 2

    2. Príprava zeleniny: Na výber je mnoho kombinácií, je v tom veľký kus slobody a individuálnych chutí. Môžeš zakomponovať napríklad aj huby, papriku, pór, či ananás. Ja som išiel po klasike a nadrobno som nakrájal mladé cibuľky, cesnak, mrkvu, cibuľu a bambusové výhonky.

  3. 3

    3. Príprava škrobovej zálievky: Tak, ako ostrokyslá polievka, musí mať aj Kung Pao jemne viskóznu konzistenciu, ktorú mu dodá táto jednoduchá sladko-slano-kyslá zálievka. Vyrobíš ju spojením 1 ČL hnedého cukru, 1 ČL ryžového octu, 1 ČL sójovej omáčky, 1 ČL kukuričného škrobu s deci vody.

  4. 4

    Od finále nás delí už len pár krokov a minút. Na rozpálený wok/hlbokú panvicu vylej olej a krátku chvíľu na to pridaj marinované kúsky ryby. Dôležitá info - nikdy neprestaň miešať, wok musí byť stále v pohybe. Týmto dostaneš do jedla typickú grilovanú dymovú chuť.

  5. 5

    Po cca 2 minútach za stáleho miešania pridaj zeleninu, po ďalších 3 minútach prilej škrobovú zálievku. V poslednej minúte varenia prisyp arašidy a sezam, posledných pár krát zmes premiešaj a odstav wok zo sporáku.

  6. 6

    Podávaj s ryžou, nudlami, kľudne aj s hranolkami, skrátka tak, ako to máš v tvojom bistre najradšej.

  7. 7

    Budem rád, ak mi dáš follow aj na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia