Citrónovo-tvarohovo-makový koláčik fotorecept
Vláčny koláčik, ktorý osvieži.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Citrónové cesto: | |
| 350 g |
|
| 150 g |
|
| 3 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 125 g |
|
| pár kvapiek (nemusí byť) |
|
| Tvarohovo-makové cesto: | |
| 500 g |
|
| 150-200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 125 g |
|
| 1 bal. (alebo Zlatý klas) |
|
| 4 ks |
|
| 1/4 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Vymastíme a vysypeme múkou plech rozmer 32 x 42 cm. A urobíme si cesto na citrónové guľky. Do misy dáme múku, práškový cukor, citrónovú šťavu a arómu, vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru, prášok do pečiva, maslo a ak chceme aj potravinársku farbu pár kvapiek. Všetko dobre vymiešame, spracujeme a vytvarujeme malé guľky, ktoré ukladáme na pripravený plech.
-
3
Teraz si urobíme tvarohovo makové cesto. Do misy dáme práškový cukor, inak v pôvodnom recepte je 250 g práškového cukru, ale nám je to veľmi sladké, tak preto som napísala 150-200 g do surovín, asi tých 200 g by postačilo úplne najviac. Vanilkový cukor, vanilkovú esenciu a žĺtky trochu premiešame a pridáme maslo miešame strojom, ak nemáte tak dobre rukou vypracovať. Teraz pridáme tvaroh a znovu dobre vymiešame alebo prešľaháme. Pridáme vanilkový puding (len prášok nasypeme) alebo zlatý klas, podľa toho čo máme, a ďalej celý mak a znovu dobre prešľaháme. No a na koniec vyšľaháme sneh z bielkov a zapracujeme ho do cesta. Cesto nalejeme na plech na guľky. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 45 minút. Ale každá si svoju rúru poznáte vyskúšajte špajdľou či už je upečený.
-
4
Po upečení posypeme práškovým cukrom.
-
5
Po vychladnutí nakrájame a uložíme na tácku. Ale tento obrázok mám nejak rozmazaný žiaľ.
-
6
A koštujeme. Je vláčny nám chutí.
-
7
Fotenie mi nejak nevyšlo ale čo už.









Diskusia k receptu