Fantastický karamelovo-orechový rez
Výborný orechový zákusok s dvoma druhmi korpusu, s karamelovým krémom a pekanovými orechmi.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Vanilkový korpus: | |
| 3 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 5 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1/2 ČL |
|
| Orechový korpus: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| 4 PL mleté |
|
| Krém: | |
| 1 l |
|
| 4 bal. |
|
| 200 g |
|
| 500 g |
|
| 3 PL jemne nasekané |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vanilkový korpus: Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a vanilkovú pastu. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme piškótový plát.
- 2
Orechový korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme orechový plát.
- 3
Krém: Z mlieka, karamelových pudingových práškov a cukru, uvaríme hustý puding. Puding za občasného miešania vychladíme. Do vychladeného pudingu všľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém. Nakoniec vmiešame nasekané orechy.
- 4
Skladanie rezu: Krém rozdelíme na dve polovice. Prvý orechový plát dobre potrieme džemom, naň natrieme polovicu krému. Na krém položíme druhý vanilkový plát. Naň natrieme druhú polovicu krému.
- 5
Zákusok odložíme schladiť. Schladený zákusok pokrájame na rezy a ozdobíme pekanovými orechmi.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu