Filé s cibuľou fotorecept
Foto: tejaja
Rybacie filé sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Spojiť chuť ryby s chuťou cibule je jedna z možností vybočenia zo stereotypu rybacích jedál.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rybacie filé osolíme, okoreníme a necháme postáť, kým nepripravíme pekáčik.
-
2
Cibuľu nakrájame na kolieska a rozložíme do olejom vymasteného pekáčika.
-
3
Posypeme sekanou vňaťou a cesnakom. Na tento základ uložíme filé.
-
4
Pretlak premiešame s vínom a zalejeme ním filé.
-
5
Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút.
-
6
Podávame so zemiakmi alebo s cestovinami.
čas je samozrejme približný, ale nie je to veľa. Ten čas je potrebný na to, aby filé presiaklo poliatou omáčkou.