Bravčové mäso v pohári fotorecept
Foto: eruska25
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky.
-
2
Nakrájané mäso natlačíme do pohárov, na vrch dáme kúsok bravčovej kože - tá vytvorí rôsol. Do menšieho pohára dáme pol lyžičky soli a štamperlík vody. Do 7-decového pohára dáme 1 lyžičku soli a 50 ml vody.
-
3
Okraj pohárov dobre utrieme teplou vodou a do sucha, aby chytili viečka. Poháre uzavrieme viečkami a sterilizujeme pri 100 °C (poháre sú ponorené vo vode) 1,5 hodiny. Na druhý deň ešte raz sterilizujeme pri 100 °C 1 hodinu.
-
4
Hotovo. Mäsko v pohári je mäkké, chutné. Ja pre istotu poháre držím v chladničke.
-
5
Takto piknikujeme na výlete.
Chvalim, ze stetilizujes este na druhy den. Tak je to spravne
My si vždy taký pohár mäsa berieme, keď cestujeme napr. za dcérou do zahraničia. Na diaľnici na odpočívadle - mäso, zelenina alebo pohár uhoriek, chlebík, kávička z kávomatu . . . . .a môžeme pokračovať v ceste.
Na cesty, alebo len tak na večeru, si robím toto mäso najradšej z bôčika. Preto, keď idem zavárať mäso, tak kúpim pliecko aj bôčik s kožou. Kožu použijem tak, ako ty, navrch pohára (keď je jej dosť, tak aj na spodok). Robím do dvoch druhov pohárov, do jedných dám len pliecko, presne ako ty, to je na podávanie za tepla. Druhý typ je z toho bôčika, tam pridávam do pohára mletú rascu, tak na špičku noža. Tu mäso nakrájam na drobnejšie kúsky. Tým dlhým varením, na dva krát, sa to v tom pohári urobí ako masť s kúskami mäsa. Natieram to na chleba, okorením a s uhorkami to nemá chybu. Nedá sa prestať jesť.
Tento Tvoj príspevok ma oslovil, manžel chce hneď kúpiť bôčik a vyskúšať. Chcem sa Ťa opýtať, či do pohára okrem soli a rasce dávaš aj trochu vody.
Vodu dávam podľa veľkosti pohára. Do 7dcl pohára 1polievkovú lyžicu.
Ďakujem za odpoveď, najbližšie to skúsime.