Sterilizované bravčové mäso
Sterilizované bravčové mäso

Bravčové mäso v pohári fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 17. novembra 2023
Bravčové mäso v pohári (fotorecept)
Foto: eruska25

Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.

Suroviny

 (plece alebo stehno)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky.

    Bravčové mäso v pohári (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájané mäso natlačíme do pohárov, na vrch dáme kúsok bravčovej kože - tá vytvorí rôsol. Do menšieho pohára dáme pol lyžičky soli a štamperlík vody. Do 7-decového pohára dáme 1 lyžičku soli a 50 ml vody.

    Bravčové mäso v pohári (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okraj pohárov dobre utrieme teplou vodou a do sucha, aby chytili viečka. Poháre uzavrieme viečkami a sterilizujeme pri 100 °C (poháre sú ponorené vo vode) 1,5 hodiny. Na druhý deň ešte raz sterilizujeme pri 100 °C 1 hodinu.

    Bravčové mäso v pohári (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo. Mäsko v pohári je mäkké, chutné. Ja pre istotu poháre držím v chladničke.

    Bravčové mäso v pohári (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto piknikujeme na výlete.

    Bravčové mäso v pohári (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danielas
Poznam. Robievali sme presne takto pred desatrociami. Velmi chutne.
Chvalim, ze stetilizujes este na druhy den. Tak je to spravne
evanaaa
Len raz som sterilizovala mäso, pred dovolenkou v Grécku, veľmi si už postup nepamätám, ale viem, že som ho piekla aj s cesnakom, potom zaliala v pohári výpekom a tiež 2x sterilizovala. Potom sme len vyberali a jedli, s chlebom, ak so zemiakmi.....
olinecka
Poznám je to veľká dobrota kedysi to robila aj moja mamka.... Vďačne najmä v zime alebo na rýchlu prípravu.
eruska25
@olinecka (19.11.2023 16:25)

My si vždy taký pohár mäsa berieme, keď cestujeme napr. za dcérou do zahraničia. Na diaľnici na odpočívadle - mäso, zelenina alebo pohár uhoriek, chlebík, kávička z kávomatu . . . . .a môžeme pokračovať v ceste.
anastaz
@eruska25 (19.11.2023 19:16)

Na cesty, alebo len tak na večeru, si robím toto mäso najradšej z bôčika. Preto, keď idem zavárať mäso, tak kúpim pliecko aj bôčik s kožou. Kožu použijem tak, ako ty, navrch pohára (keď je jej dosť, tak aj na spodok). Robím do dvoch druhov pohárov, do jedných dám len pliecko, presne ako ty, to je na podávanie za tepla. Druhý typ je z toho bôčika, tam pridávam do pohára mletú rascu, tak na špičku noža. Tu mäso nakrájam na drobnejšie kúsky. Tým dlhým varením, na dva krát, sa to v tom pohári urobí ako masť s kúskami mäsa. Natieram to na chleba, okorením a s uhorkami to nemá chybu. Nedá sa prestať jesť.
eruska25
@anastaz (22.11.2023 13:20)

Tento Tvoj príspevok ma oslovil, manžel chce hneď kúpiť bôčik a vyskúšať. Chcem sa Ťa opýtať, či do pohára okrem soli a rasce dávaš aj trochu vody.
anastaz
@eruska25 (22.11.2023 16:39)

Vodu dávam podľa veľkosti pohára. Do 7dcl pohára 1polievkovú lyžicu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia