Kuracie prsia v parnom hrnci fotorecept
Foto: sapporo
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na gyros, keďže ju máme doma radi, k tomu štipku rozmarínu a trocha olivového oleja na prepojenie chuti. Ja som takto mäsko nechal trocha odležať, ale nie je to nutné. Rozložil som ho na prvom poschodí parného hrnca.
-
2
Na druhé poschodie som naukladal očistené pokrájané zemiaky a poriadne osolil. Na spestrenie som pridal mrkvičku a cibuľu, keďže v parnom hrnci chutnajú vynikajúco.
-
3
Takto som to nechal variť asi 30 minút. A potom som misky prehodil keďže sa mi zemiaky zdali ešte trocha tuhé, no a nechal som to tak 15 minút.
-
4
Dobrú chuť. 😉
Diskusia k receptu