Pstruh pečený so zemiakmi a s červenou repou
mesačník Varecha, 15. novembra 2023

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 zväzok (rozmarín, petržlenová vňať, tymian, kôpor) | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Šalát: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zemiaky a červenú repu ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Prelisovaný strúčik cesnaku zmiešame s olivovým olejom. Nalejeme na zeleninu, bohato dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Plátky zemiakov a červenej repy preložíme na vymastený plech a na strednej priečke predpekáme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 minút.
- 2
 Pstruhy umyjeme, osušíme a kožu narežeme niekoľkými priečnymi zárezmi. Ryby zvnútra aj zvonku ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Maslo zmiešame s nasekanými lístkami byliniek a polovicu vložíme do brušných otvorov. Citróny umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky, vložíme ich do brušného otvoru. Ryby uložíme na predpečenú zeleninu. Navrch uložíme zvyšné bylinkové maslo a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút.
- 3
 Šalát umyjeme a osušíme. Ocot zmiešame s horčicou a medom, pridáme olej, dochutíme soľou a čiernym korením. Nalejeme na šalát a podávame s rybou.
Tiež pečený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu