Pstruh pečený so zemiakmi a s červenou repou
mesačník Varecha, 15. novembra 2023
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 strúčik |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
1 zväzok (rozmarín, petržlenová vňať, tymian, kôpor) |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Šalát: | |
150 g |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky a červenú repu ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Prelisovaný strúčik cesnaku zmiešame s olivovým olejom. Nalejeme na zeleninu, bohato dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Plátky zemiakov a červenej repy preložíme na vymastený plech a na strednej priečke predpekáme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 minút.
- 2
Pstruhy umyjeme, osušíme a kožu narežeme niekoľkými priečnymi zárezmi. Ryby zvnútra aj zvonku ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Maslo zmiešame s nasekanými lístkami byliniek a polovicu vložíme do brušných otvorov. Citróny umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky, vložíme ich do brušného otvoru. Ryby uložíme na predpečenú zeleninu. Navrch uložíme zvyšné bylinkové maslo a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút.
- 3
Šalát umyjeme a osušíme. Ocot zmiešame s horčicou a medom, pridáme olej, dochutíme soľou a čiernym korením. Nalejeme na šalát a podávame s rybou.
Tiež pečený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu