Pečený pstruh
Pečený pstruh

Pstruh pečený so zemiakmi a s červenou repou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 15. novembra 2023
Pstruh pečený so zemiakmi a s červenou repou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
250 g
250 g
1 strúčik
50 ml
1 zväzok (rozmarín, petržlenová vňať, tymian, kôpor)
50 g
1 ks
Šalát:
150 g
3 PL
1 ČL
1 ČL
3 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky a červenú repu ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Prelisovaný strúčik cesnaku zmiešame s olivovým olejom. Nalejeme na zeleninu, bohato dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Plátky zemiakov a červenej repy preložíme na vymastený plech a na strednej priečke predpekáme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 minút.

  2. 2

    Pstruhy umyjeme, osušíme a kožu narežeme niekoľkými priečnymi zárezmi. Ryby zvnútra aj zvonku ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Maslo zmiešame s nasekanými lístkami byliniek a polovicu vložíme do brušných otvorov. Citróny umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky, vložíme ich do brušného otvoru. Ryby uložíme na predpečenú zeleninu. Navrch uložíme zvyšné bylinkové maslo a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút.

  3. 3

    Šalát umyjeme a osušíme. Ocot zmiešame s horčicou a medom, pridáme olej, dochutíme soľou a čiernym korením. Nalejeme na šalát a podávame s rybou.

Diskusia k receptu

dvorka
Skvelý tip na pečenie ryby. Práve som upiekla obyčajné hoky na zelenine a pár zemiakoch podľa daného receptu a obed bol skvelý. Veľká vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia