Citrónovo-čučoriedková bublanina
Dokonalý svieži koláčik na akúkoľvek príložitosť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
3 ČL |
|
1 bal. |
|
2 stredné citróny |
|
štipka |
|
3/4 hrnčeka (190 ml) |
|
1/2 hrnčeka (125 g) |
|
2 stredné citróny (80 g) |
|
2 ks |
|
1,5 hrnčeka |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 180 °C. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vymastíme a vysypeme múkou - pokojne aj inú formu, do ktorej sa vám cesto zmestí...
- 2
Zmiešame dokopy suché ingrediencie, t.j. múku, cukor, prášok do pečiva, vanilínový cukor, štipku soli a nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
K suchým ingredienciám primiešame mokré ingrediencie, t.j. mlieko, olej, citrónovú šťavu a vajíčka.
- 4
Umyté čučoriedky v samostatnej miske posypeme hladkou múkou a dobre ich v múke premiešame, aby boli poriadne od múky - týmto trikom dosiahnete, že čučoriedky v ceste nespadnú na spodok plechu, ale ostanú rovnomerne v ceste aj po upečení :-) Pomúčené čučoriedky primiešame opatrne do cesta, aby sa nepopučili. Zopár nepomúčených čučoriedok môžete nechať na vrch bublaniny.
- 5
Cesto vylejeme na plech, poukladáme pár nepomúčených čučoriedok na vrch a dáme piecť na 180 °C na 1 hodinu. (ak ste použili okrúhlu formu s priemerom 20 cm - ak ste použili väčší plech, pravdepodobne to bude treba piecť kratšie).
- 6
Na záver posypeme práškovým cukrom.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu