Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Citrónovo-čučoriedková bublanina

hlavicka123 - bez fotkyhlavicka123, dnes 15:03

Dokonalý svieži koláčik na akúkoľvek príložitosť.

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
2 hrnčeky
3 ČL
1 bal.
2 stredné citróny
 štipka
3/4 hrnčeka (190 ml)
1/2 hrnčeka (125 g)
2 stredné citróny (80 g)
2 ks
1,5 hrnčeka
2 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 180 °C. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vymastíme a vysypeme múkou - pokojne aj inú formu, do ktorej sa vám cesto zmestí...

  2. 2

    Zmiešame dokopy suché ingrediencie, t.j. múku, cukor, prášok do pečiva, vanilínový cukor, štipku soli a nastrúhanú citrónovú kôru.

  3. 3

    K suchým ingredienciám primiešame mokré ingrediencie, t.j. mlieko, olej, citrónovú šťavu a vajíčka.

  4. 4

    Umyté čučoriedky v samostatnej miske posypeme hladkou múkou a dobre ich v múke premiešame, aby boli poriadne od múky - týmto trikom dosiahnete, že čučoriedky v ceste nespadnú na spodok plechu, ale ostanú rovnomerne v ceste aj po upečení :-) Pomúčené čučoriedky primiešame opatrne do cesta, aby sa nepopučili. Zopár nepomúčených čučoriedok môžete nechať na vrch bublaniny.

  5. 5

    Cesto vylejeme na plech, poukladáme pár nepomúčených čučoriedok na vrch a dáme piecť na 180 °C na 1 hodinu. (ak ste použili okrúhlu formu s priemerom 20 cm - ak ste použili väčší plech, pravdepodobne to bude treba piecť kratšie).

    Citrónovo-čučoriedková bublanina - obrázok 5
  6. 6

    Na záver posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia