Venčeky so žĺtkovým krémom fotorecept
Foto: gordonko
Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň. Zobraziť celý popisOdpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň. Ukázalo sa, že moje obavy boli celkom zbytočné, dobrá robota. Na jej radu sme robili dvojitú dávku a tak aj takto budem písať dvojité množstvo surovín.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 ml |
|
300 g |
|
300 g |
|
štipka |
|
8 ks |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
750 ml |
|
5 PL |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
350 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny... Cesto začneme robiť tak, že do 6 dl vody dáme rozpustiť 300 g Palmarinu, pridáme štipku soli a prisypeme 300 g polohrubej múky výberovej a poriadne miešame.
-
2
Keď máme cesto, odložíme si ho nabok ochladnúť a pripravíme si suroviny, ktoré pôjdu ešte do cesta a na krém.
-
3
8 vajec a 2 bielky necháme v miske, tie neskôr zašlaháme do polovychladnutého cesta. Na plnku potrebujeme 2 žĺtky, 25 dkg kryštáloveho cukru, 1vanilinový cukor , 3/4 l mlieka , 5 PL polohrubej výberovej múky a 35 dkg masla. Plechy potrieme tukom a pohárom si naznačíme kruhy, na ktoré budeme vytláčať cesto.
-
4
PLNKA: Z 3/4 mlieka odoberieme 1/4 a v nej rozmiešame 5 PL polohrubej múky a dva žĺtky. Ostatné mlieko si dáme zohriať, pridáme 25 dkg cukru, 1vanilínový a prilejeme mlieko s múkou a žĺtkami. Varíme do zhustnutia, necháme vychladnúť a do vychladeného rozmixujeme 35 dkg masla. Týmto krémom potom budeme cukrárskym vreckom plniť prekrojené venčeky.
-
5
Do polovychladnutého cesta pridáme 8 vajec a 2 bielky a vymiešame mixérom. Cesto potom dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech na vyznačené krúžky venčeky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, pečieme 30 minút a behom pečenia rúru neotvárame. Upečené venčeky necháme ochladnúť a prerežeme ich ostrým nožom.
-
6
Rozkrojené venčeky plníme krémom a uzavrieme a vrch poprášime práškovým cukrom. DOBRÚ CHUŤ
Krásne sú 👌
Ostalo, pravda že, ak prechádzaš cez Komjatice, zastav sa, ponúknem Ťa
Nečakaj ako ja 30 rokou, skus, len mi bo poradne roztopiť ten tuk vo vode, lebo mlieko sa vraj pripaluje...
toho som sa obával, že to bude nalepené na hrnci a prihorete... NEBOLO...