Kuskus s pečenými sardinkami videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 16. novembra 2023

Orientálna záležitosť, vysoko prenosné jedlo - do práce, či na túry a výlety.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva
150 g varený (z konzervy)
1 ČL
1 ks
1 hrsť (zrnká)
2 hrste
1 ČL
1 štipka
1/8 ks
1/4 ks
 čerstvá
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Rúru predhrej na plné pecky, ak sa dá, tak aj na režim grilu. Sardinky - aj s olejom - daj do menšieho plechu, pridaj scedený cícer, osoľ a okoreň, postraš údenou paprikou a všetko ručne-stručne zmiešaj dokopy. Sardinky môžeš potrhať na menšie kúsky. Peč 10 minút, z času na čas na to dohliadni - tenká je hranica medzi chrumkavým a spečeným!

  2. 2

    Papriku nakrájaj na väčšie časti a nasucho ju opraž v horúcej panvici. Výkon sporáku je na 75 %. Po pár minútach tam prihoď kukuricu - buď rozmrazenú alebo v sezóne čerstvú, zrkná z klasu vertikálne orežeš nožom. Pravidelné miešanie, cca 2 minúty, hotovo je, keď budú zeleniny dostatočne pripečené.

  3. 3

    V hlbokej miske zmiešaj kuskus, soľ, korenie, extra panenský olej a štipku šafranu, ktorý jedlu dodá zlatistú farbu a skvelú arómu. Zalej vriacou vodou, asi 2 cm nad povrch kuskusu a zakry veľkým tanierom. Nechaj odpočívať 5 minút, nakoniec to prehrab vidličkou - zmes bude pekne nadýchaná.

  4. 4

    V poslednom kroku komplet všetko zmiešaj dokopy - čize nadrobno nakrájanú kapustu, sardinky s cícerom, papriku s kukuricou a kuskus. Ešte raz mixovačka a na záver dozdobenie zrnkami granátového jablka, mäty, koriandru, limetky alebo citrónu. Ujal by sa k tomu aj jogurt zmiešaný s tahini - ako bonusový side.

  5. 5

    Budem rád, ak ma budeš sledovať na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia