Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa

Neťahaná jablková štrúdľa fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 18. novembra 2023
Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept)
Foto: eruska25

Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
50 g
1 štipka
1 ks
2 PL
3 PL
Plnka:
600 g
100 g
80 g
60 g
1 ČL
Navrch:




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, pridáme vajíčko, trochu soli, maslo, ocot, vodu a spracujeme na hladké cesto.

    Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na dva bochníky.

    Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veľmi tenko rozvaľkáme.

    Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme pokrájanými jabĺkami, cukrom, škoricou, rozpusteným maslom, posypeme strúhankou. Boky zahneme, aby plnka nevypadávala a zrolujeme.

    Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Záviny preložíme na vymastený plech, potrieme maslom a polejeme trošku mliekom, popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 25 minút.

    Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté štrúdle posypeme práškovým cukrom.

    Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia