Neťahaná jablková štrúdľa fotorecept
Foto: eruska25
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme, pridáme vajíčko, trochu soli, maslo, ocot, vodu a spracujeme na hladké cesto.
-
2
Cesto rozdelíme na dva bochníky.
-
3
Veľmi tenko rozvaľkáme.
-
4
Posypeme pokrájanými jabĺkami, cukrom, škoricou, rozpusteným maslom, posypeme strúhankou. Boky zahneme, aby plnka nevypadávala a zrolujeme.
-
5
Záviny preložíme na vymastený plech, potrieme maslom a polejeme trošku mliekom, popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 25 minút.
-
6
Vychladnuté štrúdle posypeme práškovým cukrom.
Áno, recept je správne napísaný. Mrzí ma, že sa cesto nepodarilo, neviem prečo. Treba dať aj ocot, aj vodu.
Mrzí ma, neviem sa k tomu vyjadriť. Možno dať počas miesenia ešte trochu vody, keď vidno, že je cesto veľmi tuhé.
doslova sa rozpada, s babkou sme kedysi strudle tahali a cesto vyzeralo presne ako vase, zial recept nemam.. niektori nedavaju vajce, nemoze byt od toho take tuhe? ja som len zaciatocnik moc sa v tom nevyzham.
Vidím to len tak, pridať podľa potreby ešte vodu a poriadne ručne na doske premiesiť. Vajíčko dávam.