Kapustový prívarok s bravčovým karé fotorecept
Foto: olinecka
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Kapustový prívarok: | |
1 ks menšia |
|
2 ks stredná |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Mäso: | |
6 plátkov (bez kosti) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4-5 PL |
|
|
|
200 ml (alebo tepla voda) |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny na prívarok.
-
2
Z hlávkovej kapusty odstránime hlúbik a pokrájame ju na kocky. Dáme do hrnca, zalejeme vodou, ktorú osolíme. Varíme do zmäknutia, potok uvarenú kapustu scedíme.
-
3
Cibuľu nakrájame nadrobno. Olej rozpálime a cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme cukor, krátko restujeme do rozpustenia cukru. Pridáme scedenú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, paradajkový pretlak krátko povaríme. Prívarok po uvarení.
-
4
Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, sladkou červenou paprikou, rascou.
-
5
Každý plátok z jednej strany obalíme hladkou múkou. Olej rozpálime a karé osmažíme 2-3 minútky z oboch strán a vyberieme z výpeku.
-
6
Výpek zalejeme vývarom alebo teplou vodou vložíme späť mäso a dusíme pod pokrievkou 25-30 minút. Podávame s prívarkom z hlávkovej kapusty a s knedľou alebo zemiakmi. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu