Makovo-jablkové rezy s pudingovým krémom fotorecept
Pomôcka je hrnček, nepotrebujete váhu. Aj takéto hrnčekové rezy môžu byť ako z cukrárne.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
3 ks |
|
100 ml vlažné |
|
1 hrnček |
|
1/2 bal. |
|
1 hrnček |
|
4-5 ks veľké |
|
Krém: | |
300 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
4-5 PL |
|
1 ks |
|
250 g (zmäknuté, izbovej teploty) |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g (mliečna alebo horká na varenie) |
|
200 ml (16-18 %) |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto a krém.
-
2
Cesto: Vajíčka s cukrom mixérom našľaháme do hustej peny. Pridáme vlažné mlieko, ktoré zašľaháme. Múku a prášok do pečiva preosejeme a po častiach vmiešame do vaječného základu, nakoniec pridáme mletý mak.
-
3
Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne vylejeme pripravené cesto. Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle.
-
4
Jablká rozložíme na pripravené cesto na plechu. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
-
5
Krém: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok a žĺtok. Zvyšok mlieka s cukrom dáme variť a po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
-
6
Po vychladnutí puding prešľaháme a po častiach zašľaháme zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky.
-
7
Krém rozotrieme na vychladnutý korpus, uhladíme. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Čokoládu nasekáme nadrobno a rozpustíme nad parou. Po rozpustení čokolády vmiešame kyslú smotanu. Čokoládovou polevou polejeme vrch zákuska. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame na menšie kocky, rezy, podľa seba.
-
9
Podávame... dobrú chuť.
Diskusia k receptu