Bryndzové halušky
Bryndzové halušky

Tradičné bryndzové halušky fotorecept

rimm - bez fotkyrimm, dnes 13:50
Tradičné bryndzové halušky (fotorecept)
Foto: rimm

Klasické bryndzové halušky, ako ich robia na Liptove, Orave...

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-5 ks
1,5 ČL
podľa potreby (hladka +hrubá)




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme soľ.

    Tradičné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridávame múku, ja tak pol na pol, ale kľudne polohrubú, kto nechce miešať. Keď sú zemiaky moc suché, pridáme vlažnú vodu a spracujeme polohusté cesto.

    Tradičné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne spravíme klasické halušky cez haluškovač do osolenej vriacej vody (hejteri, keď nemáte čo robiť, robte ináč, ja robím rýchlo a zjem aj takéto).

    Tradičné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Halušky po uvarení neprelievam vodou, ale dám rovno do misky a premiešam s kockou bryndze.

    Tradičné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tým nakrájame slaninku (ja mam domácu) a opečieme. Niekto zamieša do halušiek, ja dávam až na tanier. Dobrú chuť

    Tradičné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z vody po haluškách robím tradičnú polievku, pozri môj recept polievka z haluškovej vody.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia