Tradičné bryndzové halušky fotorecept
Foto: rimm
Klasické bryndzové halušky, ako ich robia na Liptove, Orave...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme soľ.
-
2
Postupne pridávame múku, ja tak pol na pol, ale kľudne polohrubú, kto nechce miešať. Keď sú zemiaky moc suché, pridáme vlažnú vodu a spracujeme polohusté cesto.
-
3
Následne spravíme klasické halušky cez haluškovač do osolenej vriacej vody (hejteri, keď nemáte čo robiť, robte ináč, ja robím rýchlo a zjem aj takéto).
-
4
Halušky po uvarení neprelievam vodou, ale dám rovno do misky a premiešam s kockou bryndze.
-
5
Medzi tým nakrájame slaninku (ja mam domácu) a opečieme. Niekto zamieša do halušiek, ja dávam až na tanier. Dobrú chuť
-
6
Z vody po haluškách robím tradičnú polievku, pozri môj recept polievka z haluškovej vody.
Diskusia k receptu