Koláč z kyslej kapusty fotorecept
Tento recept mi dala kamarátka pred rokmi, keď som zháňala niečo, na čo by sa dala použiť kyslá kapusta. Odvtedy ho robím každú Zobraziť celý popisTento recept mi dala kamarátka pred rokmi, keď som zháňala niečo, na čo by sa dala použiť kyslá kapusta. Odvtedy ho robím každú zimu, pretože nám veľmi chutí. Nie je náročný na prácu ani čas, ani na suroviny.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kapustu jemne vyžmýkame a nakrájame.
-
2
Ku kapuste pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, olej, mlieko, vajce a dobre premiešame. Pridáme najprv 1/2 hrnčeka múky a po premiešaní, v prípade potreby, pridávame postupne viac múky. Cesto má byť polotuhé.
-
3
Vymastíme a vysypeme pekáč (cca 35x25 cm) a cesto doň rozložíme.
-
4
Pečieme na 180 °C dozlata. Koláč vyberieme z rúry a ihneď, ešte horúci, ho potrieme roztopeným maslom premiešaným s prelisovaným cesnakom.
-
5
Nakrájame na štvorce a podávame.
ANO! :-)