Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablčník so sušienkami fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 16:24
Jablčník so sušienkami (fotorecept)
Foto: helena10

Jablčník je šťavnatý a cesto jemné ako pavučina. Chutiť vám bude určite. Upečiete rýchlo a jednoducho.

20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Základ - korpus:
130 g (s cereáliami Rodinné)
Jablková vrstva:
3 ks väčšie
1 ČL
1 ČL
 nastrúhaná
 mleté
 (zvyšné)
Cesto:
4 ks (veľkosť M)
štipka
140 g
1/2 KL
2-3 KL
150 g (alebo polohrubá výberová)
14 g
Na posypanie koláča:




Postup

  1. 1

    Plech 22x33 cm vyložím zvnútra papierom na pečenie. Na celé dno naukladám sušienky. Na sušienky skladám na tenké plátky nakrájané ošúpané jablká - trochu jeden plátok cez druhý (2-3 mm). Môžete dať aj neošúpané jablká. Vrch uložených jabĺk posypem nastrúhanou citrónovou kôrou, cukrami, mletými orechmi a namrveným zbytkom sušienok.

  2. 2

    Na cesto vyšľahám do svetlej masy celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Do vaječnej masy zamiešam po častiach múku, ktorú som zmiešala s práškom do pečiva. Ja som dala múku mix – hladkú aj polohrubú. Hotové cesto vylejem navrch ochutených jabĺk, jemne ho rozotriem všade a potom ponakláňam plech na všetky strany, aby sa cesto dostalo aj medzi jablká.

    Jablčník so sušienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 20-25 minút. Kontrolujem špajľou. Vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia