Jablčník so sušienkami fotorecept
Foto: helena10
Jablčník je šťavnatý a cesto jemné ako pavučina. Chutiť vám bude určite. Upečiete rýchlo a jednoducho.
na 175 °C
Suroviny
Základ - korpus: | |
130 g (s cereáliami Rodinné) |
|
Jablková vrstva: | |
3 ks väčšie |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
nastrúhaná |
|
mleté |
|
(zvyšné) |
|
Cesto: | |
4 ks (veľkosť M) |
|
štipka |
|
140 g |
|
1/2 KL |
|
2-3 KL |
|
150 g (alebo polohrubá výberová) |
|
14 g |
|
Na posypanie koláča: | |
|
Postup
-
1
Plech 22x33 cm vyložím zvnútra papierom na pečenie. Na celé dno naukladám sušienky. Na sušienky skladám na tenké plátky nakrájané ošúpané jablká - trochu jeden plátok cez druhý (2-3 mm). Môžete dať aj neošúpané jablká. Vrch uložených jabĺk posypem nastrúhanou citrónovou kôrou, cukrami, mletými orechmi a namrveným zbytkom sušienok.
- 2
Na cesto vyšľahám do svetlej masy celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Do vaječnej masy zamiešam po častiach múku, ktorú som zmiešala s práškom do pečiva. Ja som dala múku mix – hladkú aj polohrubú. Hotové cesto vylejem navrch ochutených jabĺk, jemne ho rozotriem všade a potom ponakláňam plech na všetky strany, aby sa cesto dostalo aj medzi jablká.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 20-25 minút. Kontrolujem špajľou. Vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu