Jednoduchá pomarančová torta fotorecept
Nenáročné pečenie, ktoré zvládnu aj začiatočníci.
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
2 ks |
|
90 g |
|
1 KL |
|
štipka |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
1 KL nastrúhaná |
|
130 g (polohrubá výberová + hladká špeciál) |
|
1/2 bal. |
|
Plnka pomarančová: | |
|
|
1 ks veľký |
|
2 PL domáci hustý (alebo marhuľový) |
|
podľa potreby |
|
40 g |
|
50 g |
|
Čokopoleva: | |
80 g (horká 74 % + mliečna) |
|
10 g |
|
3 - 4 PL |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
domáca jemná |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do nadýchanej svetlej masy. Prilievam olej, mlieko, vsypem najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a slabšie šľahám. Nakoniec zamiešam múku s práškom do pečiva.
- 2
Hotové cesto vylejem a rozotriem na pomastený a jemnou strúhankou posypaný plech o rozmere 20x35 cm. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 15-20 minút. Kontrola špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 3
Z plátu som vykrojila okrúhly korpus o priemere 19 cm (dá sa až do 21 cm). Odrezky, čo ostali pôjdu do pomarančovej plnky. Okrúhly korpus som trocha navlhčila šťavou z pomaranča.
- 4
Pomarančová plnka: Odrezky z korpusu namrvíme na väčšie kúsky do väčšej misky. Pridáme ošúpaný pomaranč pomletý v sekáčiku. Pomaranč si vyberte podľa vlastnej chuti (ochutnajte najprv). Pridáme k tomu 2 polievkové lyžice hustého domáceho jablkovo-pomarančového džemu. Maslo a čokoládu roztopím a vlejem tam tiež. Poriadne vymiešam ručným mixérom. Chuť a hustotu si môžete potom ešte doladiť podľa vlastnej chuti džemom, šťavou z pomaranča. Plnku natriem na korpus. Nechám v chladničke.
- 5
Poleva: Navrch plnky nalejem čokoládovú polevu. Uvedené suroviny roztopím v mikrovlnke a potom poriadne vymiešam. Nechám čokoládu zatuhnúť a potom nakrájam. Ozdobím kúskom pomaranča.
Tiež pomarančová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu