Pečené rebrá
Pečené rebrá

Pečené rebrá z diviaka

eruska25 - fotkaeruska25, 13. novembra 2023
Pečené rebrá z diviaka
Foto: eruska25

Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti.

6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
10 strúčik
3 ks
100 g
200 ml horúca
1 ČL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Večer rebierka nasolíme, potrieme rozotretým cesnakom a odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Ráno vyškvaríme nakrájanú slaninu, opražíme na nej nakrájanú cibuľu a polovicu zmesi dáme na dno pekáča. Na to uložíme rebierka, zalejeme horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali koreniny podľa rozpisu, prikryjeme a pečieme pri 180 °C 1 hodinu.

  3. 3

    Potom mäso obrátime, pekáč prikryjeme a pečieme ešte asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a dopečieme.

  4. 4

    Ako prílohu sme mali varené zemiaky a zelenú fazuľku s cesnakom.

Diskusia k receptu

mathias
Uf,uf,tak to je dobrota.Naposledy som to jedol par rokov dozadu v Prahe.Bola to restika zamerana na divinu.Mala,zvonku nenapadna restika z ohromne kvalitnou kuchynou.Stala pri nabrezi Vltavy,za Karlovym.mostom smerom.na.ND.Vtedy som jazdil do Prahy 2x za rok a nikdy som si nenechal ujst obed v nej.Kanci řebirka,kanci moravsky brabec a ta bajecna knedla se zelim to bolo nebicko v papulke.Mila obsluha,plzenske pivo k tomu,co viac potrebuje nasinec.Kancie rebra zial nemozem nikde zohnat,krkovicku,stehno ano ale toto nie.Pre strycka nahodu ukladam recept do KK,aj ked som presvedceny,ze by som to neuvaril tak ako v tej restike.Uz.len tie bajecne knedle su nad mojim kucharskym umenim.

eruska25
@mathias (14.11.2023 19:05)

Máš pekné kulinárske zážitky z Prahy, my sme dostali kúsok diviaka od poľovníka a rebrá sú fantastické.