Mrkvové fašírky
Mrkvové fašírky

Ľahké mrkvové karbonátky

mpako - fotkampako, 13. novembra 2023
Ľahké mrkvové karbonátky
Foto: mpako

Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov. Zobraziť celý popisNaša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov. Skúsil som pripraviť nasledujúcu obmenu. Nám, už starším, to chutilo.

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks menšia
1 ks
2 PL
1/2 ČL
2 ČL
2 PL
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji opražíme do zlatista. Umytú, oškrabanú surovú mrkvu na jemno postrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán, namáčané, dobre vytlačené a rozmrvené rožky, vajce, opraženú cibuľu a prípadne strúhanku na zahustenie.

  2. 2

    Z dobre vypracovaného cesta vytvarujeme karbonátky s priemerom do 5 cm, ktoré obalíme v strúhanke. Karbonátky uložíme na papier a pečieme v predhriatej rúre na 200°C do zlatista (asi 25 minút). Pre prípadné vytvorenie svetlohnedej kôrky môžeme na záver použiť vrchný gril.

  3. 3

    Podávame so zemiakovým pyré a čerstvým jablkovým kompótom.

Diskusia k receptu

farbuska
Mrkvové karbonátky som ešte nemala. Čo nebolo, bude. Vďaka za recept.
1x temzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia