Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Foto: eruska25
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky jemne narežeme do kríža, vložíme do hrnca a celé zalejeme vriacou vodou. Asi po dvoch minútach vodu zlejeme a paradajky úplne ľahko ošúpeme.
- 2
Prekrojíme ich, vyrežeme tvrdší stred, trochu nakrájame a dáme variť. Varíme asi 20 minút, pomixujeme ponorným mixérom a osolíme podľa chuti.
- 3
Horúce plníme do pohárov a sterilizujeme 20 minút.
Tiež paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu